• geleceği için 3 kuruş denilen o paraya sahip olamayanları düşünemeyecek kadar bencil, mesnetsiz tipleri gösteren başlık.

    edit: yıkıcı eleştirisi olan arkadaş girdisini silmiş. konuyu bilmeyenler için; kendisi ilk olarak sınava verecek 3 kuruş paranız mı yok diyerek zammı küçümseyip, koşulları beğenmeyenleri yurtdışında yaşamaya davet etmiştir. sonrasında girdisini düzenleyip doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğunu bildirmiş ve bu zammı beğenmeyenlerin eylem yapmasını tavsiye etmiştir. bununla da kalmayıp o sınava girmek isteyen kişi, o 3 kuruşu gider kazanır diyerek konuyu kendince noktalamıştır.

    ben, uzun zamandan beri bu ülkede defalarca konuşulan ekonomi temelli verileri, gelirin adaletsiz dağılımını veya bununla ilintili diğer konuları bu zihniyette insanlarla konuşmak istemiyorum artık. çünkü belirli bir zeka, kültür veya görgü seviyesine sahip herhangi bir bireyin tüm bu bilgilere sahip olup, yine de bu cümleleri kurabilmesini anlamlandırabilmem mümkün değil. kapitalizmin bile yavaş yavaş tarz değiştirmeye başladığı bu dönemde bu kadar basit tavırlar insanı karanlığa sürmekten başka bir işe yaramıyor. akla uygun olmayanı olumlayan siyasi sempatizanlık da kendi konfor alanınızda sizi mutlu kılabilir ama eğitimde fırsat eşitliğini ezip geçiyorsa bir zahmet elinizi vicdanınıza koyun. kimimizin içinde umut dahi olmasa ya da beğensek de beğenmesek de hepimizin bu ülkenin geleceğini yaratacak o çocuklara karşı sorumluluklarımız var. bu zamma ses çıkarmak da bunlardan biri!
  • yazık gerçekten.

    belki size 3 kuruş gibi görünebilir bu para ama bu ülkenin çoğunluğu fakir ve o fakir cocuklar girecek bu sınava. lise son sınıfta okuyan cocukların bedavaya girmesi gereken ama en az 140 tl vererek girmek zorunda oldukları sınavdır yks.
  • üç kuruşa indirgenmemesi gereken ücrete yapılan zamdır. herkesin durumu "üç kuruş" vermeye müsait değil.

    o sınavların maliyeti ne ki 1 yılda neredeyse yarı yarıya zamlanıyor? bu sene de seve seve vermek zorundayım o parayı ama ne yapalım.
  • 50 den 70'e çıkan paraya 3 kuruş diyen bence hiç yorum yapmasın.
  • zammı savunan mal değneklerini gösterir başlık.
  • ösym'nin sınavlardan elde ettiği gelirin kaç sıfırlı olduğunu gerçekten çok merak ediyorum. sınava yatırdığım paraya aşşşırı acıyorum. geçtiğimiz yıl kpss 'de 3 oturumda aldığı para ile kalbimi kırmıştı. yks sınavına bunu yapan kpss sınavına ne yapmaazz
  • (#101619932) bu yazardaki beyni deniz anasına taksalar gider intihar eder hayvan.
  • hazinede para kalmadı, her gün “acaba neye zam yapsak da ceplerimizi doldursak” diye düşünürken akıllarına en az 2 milyon kişinin girdiği sınava zam yapmak gelmiş en son olarak. seneye de 100 tl olur herhalde.
  • bazen diyorum keşke geçen yıl kazanıp gitseymişim.
  • tuvalet kağıdına gelen zamdan sonra normaldir sesini çıkarmayan biz vatandaşlarada müstehaktır. bu miktarı karşılayamayan arkadaşlara destek olunur problem değil problem devletin her şeye anormal zam yapması ve toplumun genel olarak bunların hiç birine ses çıkartmamasıdır.
hesabın var mı? giriş yap