• türkiye'nin %99'u müslüman değildir. kaldıki bu yolsuzluk işi dine bağlı değil insana bağlıdır, karakterini ortaya koyar bir toplumun. geri kalmışlığın özetidir.
  • islam ülkelerinde hırsızlık normal olduğu için şaşırılmaması gereken durumdur .

    bizimkiler hala kalksınlar tüm gün aç geziyorum açın halinden anlarım diye masturbasyon yapsınlar . olay kese doldurmaya gelince etik denilen şey müslümanlara uğramaz
  • ateist ve müslüman popülasyonunu götünden sallayanların pek hoşuna giden durum.

    link

    1) isveç'te ateizm oranı %85 değil %34'tür.

    2) türkiye'de müslüman oranı %99 değildir.

    3) hiçbir din hırsızlığı meşrulaştırmaz. aksine yasaklar. yapılması halinde ağır müeyyidesi vardır.

    4) iktidarların ve toplumun dokusunu belirleyen tek parametre din değildir.

    5) inançlı veya inançsız olmak, bir insanı tek başına erdemli yapmaz.

    mesela şimdi aynı mantıkla baktığında, ateizm oranı %81 olan vietnam, dünya yolsuzluk sıralamasında türkiye'den daha kötü durumda görünüyor. o zaman aynı kıyaslama sistemini bu iki ülke için yap desen mal mal bakar.

    adamların kafa statik. esneyemiyor. mesela türkiye'nin diğer ülkelere göre ileride olduğu bir istatistikte yine din üzerinden mi ayrım yaparlar sanıyorsunuz bunlar? hayır. şu sözlükte tonlarca başlık var "xx yapan türbanlı kadın" diye. direk etiketleme üzerine kurulu algıları. adamların kafa sadece bunun üzerine çalışıyor. tıpkı dinci yobazlar gibi. ya siyah ya beyaz. ortası yok. başka bir belirleyici yok. tarihin önemi yok mesela.

    memnun olmadığın bu düzeni değiştirmek için ne yaptın, hangi bedelleri ödedin diye sorsan; hiç. kıçlarının rahatını bozup oy kullanmaya gitmekten bile acizler; gelmişler burda "yolsozlokto donyo ökoncoso ölkö"

    işiniz gücünüz goy goy.
  • şimdi doğruya doğru türkiye yolsuzlukta dünya ikincisi değil. oecd üyesi ülkeler arasında ikinci. yoksa haritaya bakarsanız kan kırmızıya boyanmış birçok ülke olduğunu göreceksiniz.
  • sokaklarında eroin dahil her türlü uyuşturucu satılan, fuhuş cenneti, amerika'nın pis işlerinin arka bahçesi, kara paranın en çok döndüğü ülke meksika'yı geçmişiz. türkiye'yi beğenmeyenleri oraya göndersinler bence.

    beni de listede ilk sıraya yazın lütfen.
  • müslüman olmaktan ziyade sıcak memleketli olmakla ilgilidir. her zaman inandığım şey bu olmuştur. ne zaman bir boktanlık karşılaştırması yapılsa hep sıcak memlekettekiler daha boktan cıkmıştır.

    özetle müslüman olmaktan ziyade ortadogulu olmamızla ilgilidir. ortadogu, guney amerika, afrika...

    (bkz: turkiye)
    (bkz: meksika)
    (bkz: italya)
    (bkz: adana)
  • oecd vs dunya

    edit: hemen mesaj atmayin la oecd olunca iyi mi oluyor diye. ki sahsi kanaatim oecd'de birinci olsak o zaman problemdi de 2. olmamiz biraz umut verici. cunku normalde baktigimizda oecd bizim neyimize diyorum. ne insan haklari, ne hukuk, ne kanun var bizim ulkemizde. bizim afrika, avustralya kabileleriyle yarisiyor olmamiz lazim. durduk yere ust liglerle karsilastirmanin alemi yok.
  • müslüman, ateist oranlarına takmışlar kafayı. yolsuzluk diyor, hoov, sıralamada tepelerdeyiz diyor. heey, var mı kimse lan? salla sen inancı falan. diğer yerlere odaklan. ben utanıyorum açıkçası. sizde nedir durumlar?
  • samimiyeti ispat böyle bir şey. herkes her şey olabilir anne olur baba olur müslüman olur veya herhangi bir şey ama ne olduğunu ispata gelince ruh ortaya çıkıyor. demek ki ne olduğunu söylemek yetmiyor, onu gerçekten ispatta etmeli. bu yüzden olduğumuzu sanmakla olduğumuz şey arasındaki fark bize böyle fatura olarak dönüyor. bu durum beni hiç şaşırtmadı. nedense tepemizdeki insanların başlattığı bu dalalet yolunda vatandaş gereğini yapıyordur
  • insanlar dışarıda şu sözlüğe bakıp ne kadar kültürlü, entelektüel insanlar diyip iç geçiriyorlar. ama bakınca görüyorum ki hiç de öyle görünmüyor. tam anlamıyla cehalet fışkırıyor klavyelerden.

    kaynak diye verilen oecd'nin kaynakla alakası yok. tamamen götten uydurma bir şey. yanılmıyorsam oecd'nin böyle işlere giriştiği bile yoktur.

    okuduğu haberi bile düzgün yorumlayamayanların var olduğu yer burası.

    diken; verdiği haberde kaynak olarak transparency ınternational'ı kullanıyor. yani oecd değil. oecd diye kaynak sunan cahillerin okuduğu haberi doğru düzgün algılayamadıkları kanaatine varıyoruz. çünkü haberde geçen oecd; kaynak değil, 1961 yılında kurulan oecd diye bildiğimiz organisation for economic co-operation and development ülkeleri içerisinde yapılan yolsuzluk sıralamasında sondan ikinciymişiz.

    başlıklar, içerikler öyle dezenformatör atılıyor ki okumadan yorum yazanlar da bu olaya mum dikiyor.

    kaynak denilen ama bihaber olunan kaynak: http://www.transparency.org/cpi2015

    türkiye, transparency ınternational'ın 2015 yılı için hazırladığı raporda sondan ikinci değil. 167 ülke üzerinden yapılan araştırmada 66. sıradadır. oecd ülkeleri içerisinde sondan ikinci sıradadır.
hesabın var mı? giriş yap