• türkçe çevirisi zeynep heyzen ateş tarafından yapılan, ithaki yayınlarından çıkmış kitaptır.

    neil gaiman'ın anansi çocuklarından sonra yazdığı ilk yetişkin roman olan bu bu kitap, tom hanks yapımcılığında sinemaya uyarlanacakmış.

    her şey bi yana bu adam cidden edebiyatın rockstarı. (bkz: #29638605)
  • çocukken oda kapısı aralık uyuyanların kitabı: http://fabilog.com/…kitabi-yolun-sonundaki-okyanus/
  • hayal gücü, edebi kıvraklık ve yeterince kavramıyla bu denli güzel harmanlandığında okuyucuya doyumsuz bir lezzet veriyor. eğer kıskanabilseydim, dünyadaki iki kişiden biriydi neil :) allah uzun ömürler versin ve bundan da güzellerini yazsın ve dünyaya armağan etsin.
  • öyküsü çokta etkileyici olmayan, çerez tadında okunabilecek neil gaiman'ın masalsı kitabı. aslında kitap iyi gidiyordu başlarda, konu baya ilgimi çekmişti ama sonlara doğru iyice boka sardı. kitabın sonundan haz etmedim, anlamamış da olabilirim pek tabii. var ise anlamlandırabilen, buyursun gelsin yeşillendirsin.

    --- spoiler ---

    arkadaş ne oldu, kitabın başında anılarını hatırlayıp anlatmaya başlayan adam meğersem ölü müymüş? en son öyle bir cümle kurdu ki, hepten mala bağladım. başta cenazedeki herkes onu merak edip aranıyordu, ondan sonra zaten ölmüşsün sen arkadaşa bağladılar. yoksa ölü değil de aynı anda birden fazla boyutta mı var oluyormuş? okyanus lettie ok anladık da, nedir bu hempstockların olayı, hangü türe mensublar ne iş yaparlar? kitabın sonunu anlamaya ya iq'um yetmedi, ya da neil gaiman sadece kendisi ve yakın çevresinin algılayabileceği bir son yazmış.
    --- spoiler ---

    çok daha iyilerini yazmıştın neil baba diyor, kitaba 10 üzerinden 6 veriyorum.
  • ursula k. le guin'in etkileri fazlasıyla gözükmektedir.

    öyle ki ana karakterlerden birinin adı ursula.
  • neil gaiman ustanın lise müfredatına sokulası kitabıdır. bana göre konu büyümek ve unutmaktır. çocukken bildiklerimizi, bir çocuğun bilgeliğini bırakmaktır. ' büyümüş ' insanlara, bir oğlan çocuğunun gözünden ve ağzından ( çocuğun adını da hatırlamıyorum ha, belki de hiç verilmemiştir, galiba hiç verilmedi ), çocuklara yaşam nasıl gözükür, nasıl kokar, nasıl hisettirir anlatmaktır. bir zamanlar nelerden korktuğumuz bu korkuların ne kadar ciddi olduğu hatırlatılır. 5 kere okusan 5 farklı anlam çıkartılır. kompozisyonlar yazdırır. sözlerimi burada noktalar ve hempstocklar'a bir selam çakarken kitabın başında yer verilmiş olan bir alıntıyı da paylaşmak isterim : '' kendi çocukluğumu capcanlı hatırlıyorum...korkunç şeyler bilirdim. ama yetişkinlerin bildiğimi bilmelerine izin vermemem gerektiğini bilirdim. bu onları korkuturdu. ''. maurice sendak.
hesabın var mı? giriş yap