• yıllardır hissederim, dinlenemiyorum çünkü zihnim anormal bir şekilde çalışmakta.
  • iş çıkışı güzel şeyler yapmayı düşünürken kendimi koltukta yamulmuş şekilde bulduğum durumdur.
  • zihin-beden-ruh bu üçlüden hangisi yorgunsa onun durumunu düzeltmeniz gerekiyor. bu üçlüden bir tanesi bile yorgunsa hissedeceğiniz yorgunluk, huzursuzluktur.
  • çağımızın vebası geçmiyor geçmiyor saatlerce uyumak çare değil bedensel olarak da yorulmaya çalışmak çare değil ki bedenini de insan yormak stemiyor. sanırım en zoru zihin yorgunluğu sebepsizce. hiçbir şey yapmak istemedikçe yorgunluğunuz da geçmiyor yorgunluğunuz geçmedikçe hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz böyle bir kısır döngü. faydalar faydasız imkanlar imkansız.
  • her günümün özetidir bu.
  • tamamen mental yorgunlukla alakalı olduğunu düşündüğüm hede. kafam patates gibiyse; yataktan kalkmak da çok zor, ayakta durmak da. havalar falan yalan. mutlu hissedilen zamanlarda gelen soytarı enerjisini özletir.
  • bir çok sebebi olabilen, fakat sebepsizce yaşnıyorsa (herhangi bir rahatsızlık, hastalık olmadan) bence beslenme ve spor ile üstesinden gelinebilen hissiyat.

    birkaç senedir gün içinde hiçbir şey yapmasam dahi akşama doğru gelen aşırı yorgunluk, aniden gelen eve gitme isteği ve moral bozukluğundan muzdariptim. ancak son 6 aydır kendimce belli bir beslenme ve spor düzeni edindim ve gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki bunun bir sebebi de düzensiz beslenmek ve spor yapmamaktır.

    spordan kastım kendimce fitness ile uğraşmaya başladım. ağırlık indir-kaldır, koş, bisiklet sür vesaire. yaptığınız spordan aldığınız zevk ile alacağınız verim elbette doğru orantılı olacaktır. basketbol, yüzme gibi kardiyovasküler sporlardan herhangi biri de olabilir. asıl zor olan ise beslenme kısmı. aslında yapacağınız şey sadece kaliteli karbonhidrat tüketmek, bol proteinli beslenmek ve bol bol sebze-meyve tüketmek, fakat günümüzde bana kalırsa bunları yapmak oldukça zor.

    fakat bunların yanında, bunların hiçbirini yapmasanız bile yapabileceğiniz tek bir şey bu yorgunluk hissiyatını azaltabilir; meyve dışında şeker alımını kesmek (meyvenin de fazlası zarar tabii). bunu bir filmde öğrendim (bkz: that sugar film) ve birebir hayatıma uygulamaya çalıştım (uygulayamadığım zamanlar oldu tabii) ve kesinlikle faydasının büyük olduğunu düşünüyorum. şekerin verdiği anlık mutluluk ve enerjiden feragat etmek yorgun hissetmenizi engelleyebilir.

    demem o ki; bu yorgunluk hissiyatı bana kalırsa insanların beslenme düzeni ve hareket etme sıklığıyla birebir ilişkili. yediğiniz, içtiğiniz her şey, gün içindeki hareket temponuz aslında sizin günün sonunda yorgun düşmenizi engelleyebilir ya da teşvik edebilir. kalın sağlıcakla
  • günün her dakikasını dolu dolu geçirmektir. en güzel his.
  • tam merkezinden geçtiğim his.
    aceleciliğimden fiziksel olarak eser yok şu an.
    ayların yorgunluğu çıkacak sanırım.
    kendime bu geceyi lüks addediyorum.
  • psikolojik yorgunlugun getirdigi his, saglam bir 21k kosmaktan da zor olan.

    hayat boyu calisip bir yerlere gelmek icin cabalamissinizdir. bazen kendinizi onemsemeden sadece hirslarinizin isiginda hatta. hep bir cabalama, kosturma hali belki de tuketmistir sizi en zor donemlerde bile ama onemsemezsiniz. hep guclu kalmak biraz da bunu gerektiriyor cunku. gucsuzluk emaresi durmak, dinlenmek size gore ya. ne aci!

    ama bir an gelir, butun kendinize yuklenmeleriniz, butun o mukemmelliyetci tutumlariniz tek tek omzunuza yuk oluverir.
    bir an durup ben ne yapiyorum demekle esdeger bir farkindalik hali.
    yani oyle bir yorgunluk ki, sanki 1 hafta sadece uyusam gecmeyecek, daha da kotulesecek bir hal. hayal kurmaktan yorulmak, yoruldukca uzaklasmak istemek her seyden.

    yarin bir makale icin yurtdisindan bir hocayla gorusmem var mesela, ama benim suan sesimi cikartacak gucum yok. dag gibi isler var ama halledecek isigi goremiyorum kendimde. spor yapmak bile bana en iyi gelen seyken hic ilgimi cekemiyor guzel seyler.

    biraz izin versem kendime. kosmaktan yorulmusum. dursam. kendimi daha cok onemsesem.
    dinlenmek istiyorum sadece, cok yorgun hissediyorum ve bunun yorgun dusme hali cok daha yipratici oluyor.
hesabın var mı? giriş yap