• ingiltere kökenli, online anket yoluyla seçim sonuçları vsyi araştıran ve isabetli tahminleri ve nadir başarısızlıkları ile marka olmuş bir araştırma şirketi. bugün trt world bunların brexitreferandumu hakkında ` sandık çıkış anketi:exit poll`sonuçlarını nerdeyse seçim sonucu olarak açıklıyordu.

    https://yougov.co.uk/
  • maşallah dediğimiz (ki demedik) 7 gün yaşamıyor, brexit referandum sonucunu sandık çıkış anketleri ile %52 kalalım %48 çıkalım diye ilan edip, sonucun %48'e %52 çıkmasıyla, tüm dünya ile birlikte göt olmuştur.
  • nomophobia terimini oluşturan anket şirketi.
  • yeni üye olarak bir süre deneyeceğim anket sitesi. hazır işimiz gücümüz yokken anket şirketlerinden ufak tefek para kazanmaya çalışalım. okuduğum yorumlar en güvenilir anket şirketlerinden biri olduğu yönünde. izleyip göreceğiz.
  • son araştırmaları karamsar olan anket şirketi. sene 2020. virüs sonrası yaşamda insanlar gece klüplerine, eğlence mekanlarına gitmiyorlar. salgının yeni yaşam biçimi olarak eğlenceyi hasır altı ettiği gerçeğini insanlık henüz fark etti.
    yougov’un dediğinin 10/1 biri olsa insanlığın eskisi gibi kalabalıklarda eğlenemeyeceğine işaret demektir.
  • şu kadar puan toplarsan şu kadar tl kazanacaksın deyip, mail kutunuza günlük anket linki atıp, size anketleri doldurtup, sonrasında daha siz belirtilen puana ulaşamadan kaçan site. bir müddet anket doldurttu, sonra bir anda kayboldu, kendisinden ne ses var ne seda...

    tipik anket dolandırıcısı.

    not: ne tesadüf ki, kendilerine de sözlükteki başlıklarını sol frame'de görüp üye olmuştum. maceramız yine sol frame'de bitti.

    editullah:
    aylardır gelmeyen mail, bu entry'yi girdikten sonra (daha 48 saat geçmeden) geldi.
    görsel

    editullah (2):
    bkz. inanma seni si*...
    evet mail geldi ama kontrol ettiğimde her şeyi sıfırdan başlattığını gördüm. yani benim topladığım bilmem kaç bin puan buhar olmuş. "yeniden doldurmaya başla anketleri, belki para veririz" dercesine tekrardan salladılar oltayı.
  • bomboş şirket, bu anket şirketlerinin en güveniliri apinio vardı, onların anketlerini doldurur ödeme de alırdım ama artık verdikleri tutarlar o kadar komik ki uğraşmaya değmezler, bugün bir anket gelmiş yaklaşık 25 dk sürecekmiş ve 100 puan vereceklermiş, yani 2 lira, ahaha. apinio ise bir ara iyi tutarlar ödüyordu ama son geldiği durumda pek farklı değil ve çok fazla cevaplarınızın beğenilmemesi sebebiyle ödül iptal ediliyor bilginiz olsun. anket doldurarak para kazanma işi falan palavra bilesiniz.
  • anket soruları aşırı sıkıcı ve başarısız olan araştırma şirketi. dönüp dolaşıp aynı soruları soruyorlar olabilecek en dandik şekilde ve hani "dur düzgünce cevaplayayım şunu " diye bir düşünceniz kalmıyor. bitse de gitsek moduna sokuyor ister istemez.
  • gereksiz anket sitelerinden bir diğeri.
  • okuduğum onca olumsuz duruma rağmen uzunca zaman sonra en düşük ödül puanına ulaşıp yine pek umudum olmadan ödülü talep ettim. görsellerde gördüğünüz üzere yattı ve gerçekten gülümsetti. gülümseten tutar değil gerçek anlamda aldatılmamış olmak.

    görsel
    görsel

    yougov da en büyük sorun ödüllerin yıllar içinde hiç değişim göstermemesi. ilk katıldığım zaman 1500 puan=30tl iken görüldüğü üzere yine 30tl. ilk katıldığım zaman 5lt ayçiçek yağı 30tl iken şu anda aynı yağ 200tl. diyeceklerim bu kadar...
hesabın var mı? giriş yap