• ***alıntı***

    microsoft , dün gerçekleşen yazılımcı konferansı build’de windows 10 için tasarlanan “your phone” uygulamasının detaylarını paylaştı. telefonu masaüstü pc’ye yansıtmayı sağlayan uygulama, windows 10 kullanıcılarının cihazlarındaki metinlere, fotoğraflara ve bildirimlere de masa üstünden erişmesini sağlıyor.

    özellikler ios ve android sürümlerine göre farklılık gösteriyor ancak microsoft, ios’a kıyasla daha fazla android telefon özelliğini windows 10 pc’ye yansıtabiliyor. öyle ki; pc’de çalışan android kullanıcıları telefonlarını fiziksel olarak kullanmak zorunda kalmıyor. aslında bu konsepti dell’de bu yılın başlarında hayata geçirmek üzere hareket etmişti. dell’in konseptinde pc üzerinden arama ve bildirimler alınması söz konusuydu. microsoft’un uygulamasında ise başlangıçta sms, fotoğraf ve bildirimlere ulaşılabilecek.

    bu hafta windows ınsiders ile birlikte your phone uygulamasını test etmeye başlayacak olan microsoft, verilen geri bildirimler sonucunda windows 10 özelliğini de şekillendirecek. bu uygulamanın yanı sıra microsoft, windows 10’da gerçekleşecek devasa bir güncellemeyi de test ediyor. “redstone 5,” kod adlı bu güncellemenin bu yılın son bahar aylarında yayında olması bekleniyor.

    bu arada önümüzdeki günlerde bu yeni uygulamayla ilgili başka detaylara erişmemiz de mümkün. zira microsoft, build etkinliği boyunca “your phone” uygulamasının detaylarını paylaşmaya devam edecek.

    tık-tık
  • dünden beri beni heyecanlandıran gelişme. yansıtma özelliğiyle ilgili teknik bilgileri de yakın zamanda paylaşırlar umarım. özellikle android tarafında cihazı kullanmadan tamamen bilgisayar üzerinden yönetme olayı nasıl olacak merak ediyorum.
  • amerika'yı biraz makyajlayıp tekrar keşfettim iddiası ile pazara sürülen uygulamadır. hazır yapılmışları içerisinde en bilineni için;
    (bkz: airdroid)
  • deneyip hayal kırıklığı yaşadığım en yeni microsoft özelliği.

    öncelikle your phone(telefonunuz) uygulamasını mağazadan indiriyorsunuz. telefonunuzla bağlarken size microsoft apps adlı uygulamayı indirmenizi öneriyor. indirince aynı eposta ile giriş yaparak bağlanmış oluyorsunuz. şu anlık sadece fotoğrafları görüntüleme var ki evden ırak. fotoğrafların kalitesi 40 kb seviyesinde. bunu düzeltemedim. zaten düzeltme ayarı falan da yok. kaldı ki sadece camera klasörüne erişim sağladı. whatsapp klasörünü görmedi. maalesef tanışmamız kısa sürdü ve silmek zorunda kaldım.
  • teamviewer benzeri bir bağlantıyla android* telefonunuzu eliniz elmadan bilgisayarınızdan kullanmanıza yarayacak uygulamadır. ancak söylenene gören şu an çok beceriksiz. yalnızca fotoğraf görüntülemeye yarıyor. ileride gelişecekmiş.

    ben çalıştıramadım. windows'un son sürümünü kullanıyor olmama rağmen, telefonumla bağlantı kurabilmesine rağmen "en son windows güncelleştirmesini yükleyin" diyor. ama güncelleştirme falan yok.

    önce microsoft'u arayıp trt emeklisi gibi türkçe konuşan tatlı çalışanlardan destek almak istedim ama sonra üşendim ve uygulamayı sildim. belki ileride adam olursa indiririm.
  • windows 10 october 2018 güncellemesiyle sisteme dahil edilen özellik. daha öncesinde uygulama olarak mağazada vardı. telefon eşlikçiniz adlı uygulamayı google play'den indirip aynı microsoft hesabıyla bağlıyorsunuz. daha sonra gerekli izinler (sms, telefon-sanırım ilerde biri aradığında size bildirim gösterecek bilgisayar ekranında-, fotoğraf deposu ile ilgili vs) verildikten sonra bağlanmış oluyorsunuz. şu an için fotoğraflar ile mesaj özelliği aktif. fotoğraflarımda 2 foto vardı onları gayet güzel gösterdi. eski sürümünde kalitesiz gösteriyordu fotoları. direkt masaüstüne kopyala al kullan mantığı hakim. sms için ön izlemede yazıyor. mesajlar geliyor ancak mesaj yolladığımda telefonumda o mesaj gözükmüyor ama denedim mesaj gitmiş. bu sorunun olduğu zaten ilgili sayfasında (uygulamanın içinde sorunları gidere tıkladığınızda açılan sayfa) belirtmiş. huawei cihazlarda bu sorunu çözeceğiz demişler. umarım yakın zamanda biri aradığında da gösterirler. telefona bağlı kalmadan bilgisayar üzerinden işimizi hallederiz. hatta telefon konuşmasını da bilgisayardan yapabilirsek çok memnun eder.
  • son güncellemeyle beraber android bildirimlerini destekleyen uygulama. android ve windows 10 için uygulamalayı güncelleyin.

    https://mspoweruser.com/…rts-android-notifications/
  • yakın zamanda pc üzerinden arama yapmayı sağlayacak olan microsoft uygulaması.

    https://www.windowscentral.com/…ne-windows-10-video

    bunu zaten yapanı; dell mobile connect
  • an itibariyle windows pc üzerinden arama yaptığım uygulama(android telefon bağlantısı ile). fazla abartılacak bir şey değil zira hem pc hem telefonda bluetooth açık olmalı. akıllı saat gibi davranan bir pc oluyor.
    yorumum sadece pc üzerinden telefon görüşmesini kapsamakta.
  • maalesef beğenmediğim uygulama. telefona bağlanmakta büyük sıkıntılar yaşıyor. tüm önerileri yapmama rağmen telefondaki bildirimler genelde gelmiyor eğer gelmeye tenezzül ederse geç geliyor. uygulamadaki bildirimler kısmını açınca yükleniyor ve hata veriyor geri bildirim yolladım ama cevap alamadım. halihazırda pushbullet kullanıyorum tavsiye ederim genelde pek bir sorun çıkarmıyor. bu daha kullanışlıdır diye şans vermek istemiştim olmadı maalesef...
hesabın var mı? giriş yap