• anime serisi cowboy bebop'ın son bölümünde, ekranda genelde bölüm sonlarında see you space cowboy yazan yerde görünen, adamın ağzına sıçıp bırakan cümle.
  • cowboy bebop'ın kapanış cümlesi. insanı dağıtıp bırakır, oturduğun yere çakılırsın öyle.

    --- spoiler ---

    bölümün sonlarına doğru the real folk blues çalmaya başladığında insan bi tuhaf oluyor zaten. karamsar bir hava var ama tarif edilemez bir duygu yaşıyor insan. spike'ı düşerken görüyorsun ve ekrana bakıyorsun öyle boş boş. jenerik akıyor her zamankindan farklı bir şekilde ama pek almıyor kafan. sonra bir yıldız kayıyor. spike'ı görüyorsun öylece yatarken ve sağ alt köşede, hani hep bu "see you space cowboy" yazan yerde yazıyor bu: you're gonna carry that weight. lan resmen dalga geçiyorlar diye düşünüyorsun sonra.

    --- spoiler ---
  • (bkz: weltschmerz)
  • neyi saydığınıza göre 4. veya 8. dövmem olacak swordfish 2 gemisinin üstüne yazdıracağım, vücuduma yazdırmayı uygun gördüğüm tek cümle.

    dedem öldü, aşkım bitti, gurbette yapayalnız kaldım. o anı hep taşıyacağım artık.
  • cowboy bebop adlı animenin 26. session'ında -bölüm değil session- bütün jenerikten sonra ekranın sağ alt köşesinde beliren cümle.
    peki ne anlama geliyor bu?

    --- spoiler ---

    şimdi arkadaşlar bakınız. biz bu anime boyunca kendi geçmişiyle barışamayan, kendi geçmişinden kaçan ve kendi geçmişini arayan 3 karakter izledik. bu karakterlerden sadece spike mutlu sonuna ulaştı ve 3 hikayeden de aynı dersi öğrendik.
    geçmişiyle barışamayanın bir geleceği olamaz.

    --- spoiler ---

    evvela bu sebepten ötürü sonda seyirciye seslenerek bu anime der ki:
    “sen o yükü taşıyacaksın”
    sen geçmişinin yükünü taşıyacaksın ki bir geleceğin olsun.

    ayrıca kesinlikle “jupiter jazz” bölümündeki yazının anlamını da öğrenin. benim favorimdir (bkz: do you have a comrade?)
  • 10 yıl sonra bile cowboy bebop lafını duyunca göğsüme bir ağırlık çökerten söz.
  • hay sikeyim anime bitti yarrağımı taşıyoruz o ağırlığı ciğerime saplanıyor hala o son sahne
hesabın var mı? giriş yap