• bildiğiniz gibi google ve bunun gibi onlarca şirket sizin internetteki davranışlarınıza göre size reklamlar göstermekte. bu firmaların davranışlarınızı kaydetmesine izin verebilir yada izinleri kaldırabilirsiniz. verileri toplayan ve kullanan şirket de, size online davranışsal reklamları reddetme imkânı sunar. bu tür reklamlarla ilgili daha fazla bilgi ve kontrol sağlamak amacıyla ab genelinde bu konuya özel olarak iyi uygulama ilkeleri oluşturulmuştur. kontrolü tek bir yerden yapabilmeniz için ilgili tüm işletmeler bu sitede bir araya getirilmiştir. online davranışsal reklamcılığı iptal etmek için siteyi ziyaret edebilirsiniz:
    www.youronlinechoices.com
  • sizi izleyenin sadece google olduğunu düşünüyorsanız tamamen yanılıyorsunuz.
    buradan reklam tercihlerinizi değiştirebilir ve sizi internette izleyen şirketlere otomatik olarak verilen onaylarınızı kaldırabilirsiniz.

    peki ben bu siteye nasıl ulaştım? sözlükteki reklamda yer alan çarpı işaretinden neden bu reklam yazan sekmeye tıklayınca google'ın sayfasına gidiliyor. oraları kurcalayınca da google'ın reklamlarını deaktif edebiliyorsunuz. heh ben onu yaptım ve google bana bu siteyi söyledi. dedi ki "biz bunu yapanlardan sadece birisiyiz, madem bizi istemedin git diğerlerini de iptal et". ben de uydum google'a diğerlerini de iptal ediverdim. size de tavsiye ederim. inşallah saçma sapan reklamlar çıkmaz da rezil olmayız sağda solda*
  • ne kadar işe yaradığı düşündürücü cookie data sitesi.
  • edaa'nın (european interactive digital advertising alliance) sağladığı bir servis.

    bu kadar anahtar bir site olmasına rağmen https kullanmaması ilginçmiş.
  • internette sörf yaparken gördüğünüz saçma sapan reklamları, sizin davranış örüntülerinize göre önünüze çıkaran şirketlerin iznini kaldırabileceğiniz site.

    herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. çevremizdeki insanları bu konuda bilinçlendirmeliyiz.
  • saçma sapan reklamlar değil de istediğim içerikte reklamı da ben belirleyebilseydim iyi olurdu.
  • geçenlerde iptal ettiğim platformları bugün aynı tip reklamları görünce girdiğimde, yine aktif olarak gördüm.

    yalan dolan organizasyon.
hesabın var mı? giriş yap