• abd ve avrupa'da bu gibi düzenlemeler hali hazırda var. hatta verilen bağışlar için bile düzenlemeler var. dolayısıyla abd ve avrupa'da bu işi ciddiyetle yapacak adamlar sıfırdan değil sermayeyle giriyor artık youtuber'lığa. abd ve avrupa'daki en dandik youtuber bile şirketleşmiş ve mutlaka bir medya danışmanlık şirketiyle anlaşmalı. kaldı ki türkiye'de de bir çok youtube kanalı da ya şirketleşmiş ya da bir network bağlantılı şekilde iş yapıyor.

    fuatavni komplolarına bağlamadan evvel bunun gecikmiş bir düzenleme bile olduğu söylenebilir. çünkü vergi-fatura vs. gibi işlemler yapamayan kanalların yurtiçinde reklam, sponsor vs. bulamamalarının sebeplerinden biri de böyle bir düzenlemenin olmamasıydı.
  • çomarsitanla falan alakası olamayan. zaten şimdiye kadar olması gereken bir uygulama. her şeyi çomar kılıfına geçirip laf yapanlara uyuz olmaya başladım.
  • bir çomar olarak desteklediğim vergilendirmedir efenim.
  • youtube'a değil buradan kazanç sağlayan vatandaşın gelirine gelmiş. zaten gelir vergisi denen şey kapsamında ödenmesi gereken vergi. milyon dolarlar kazanıp vergi kaçıranlar yakalanmış sadece.

    benim merak ettiğim maliye banka hesaplarını takip etmiyor mu? bu milyon dolar nerden gelmiş demiyor mu? daha önce de gittigidiyor gibi sitelerden satış yapıldığını öğrenmiş siteyi takibe başlamışlardı. kurumda biri gelir kapısı fark etmeden kimse anlamıyor yani para akışı olduğunu. yanlışsam düzeltin.
  • bir çomar olmayarak benim de desteklediğim vergilendirmedir efenim.
  • güzel bir uygulama.

    hükümetin atması gereken bir sonraki adım ise esnafların kaçırdığı vergilerin peşine düşmek olmalı. çok da güzel iş yaparmışçasına bir de ödedikle komik vergi tutarlarını dükkanlarının en güzel köşesinde sergilemekten çekinmezler bu esnaf arkadaşlarımız. "oy vereyim-vergime karışma" mutualist ilişkisinin olduğu sürece de aylık astronomik karlar yapan esnafların 22 tllik vergi levhalarını görmeye devam ederiz. hatta bu durumun kötü niyetli patronları da cesaretlendirmesi işin daha kötü tarafı. maaşın asgari ücretini bankadan yatırıp kalan kısmı elden vermek gibi.

    işte bu kadar basit bir sebepten ötürü türkiye'den hiçbir zaman apple, google, tesla gibi şirketler çıkmayacak.
  • bence de hayata geçmesi gereken vergilendirmedir, çünkü zamanı geldiğinde geçmişe dönük daha büyük problemler oluşabilmektedir. yalnız unutulmaması gereken konu, youtube'un irlanda'da merkezi bulunan adsense firmasının, belirli bir miktara kadar olan kazanımlarda yaptıkları ödemelerin vergisini ödüyor olmalarıdır, youtuber onların çalışanıdır ve youtube'da onların kazançlarının vergilerini ödemektedir. bu konu da gözden kaçmaz umarım.
  • maliye iz peşinde...
  • adam gibi bi mcn ile çalışıp fatura karşılığı aldığımız için gelirlerimizi, zaten kurumlar vergisi ödüyoruz biz. koca koca kanallar da bi zahmet kurumsallaşıp vergi mükellefi olsunlar.
  • fuat avninin bütçe açığı için "narsist, maliye'ye '1 tl'lik borç için bile haciz açın' diye haber yolladı. memleketin dört bir yanında devlete borcu olan kim varsa yandı." şeklindeki söyleminin kaynak arayışı şeklindeki yansıması mı acaba dedirten düzenleme.
hesabın var mı? giriş yap