• youtube'un hemen hemen yeni getirdiği sistem olan "katıl" butonuna basarak, bu kişilere aylık destek sağlayabiliyorsunuz.

    kimi içerik üreticileri bu konuda sessizliğini korurken, ruhi çenet, cüneyt özdemir gibi isimler butonu aktif etmiştir.

    youtube bu yolla içerik üretcilerin twitch gibi uygulamalara kaçışını engellemek istediği için böyle bir yola başvurmuş gibi duruyor.

    şimdi asıl meseleye dönecek olursak:

    o kadar para neyinize yetmiyor ki bir de özel video çekeceğim diyerek insanlardan para istiyorsunuz? tamam tek gelir kaynağınız youtube eyvallah ama 900 tl vs para istemek nedir?

    ekonomi iyi de benim mi haberim yok?

    peşin edit: izleme aq o zaman diyenler olabilir onlara da şöyle diyeyim: fikir özgürlüğü var ulan sanane!
  • aylık milyon liralara ulaşan reklam gelirlerine ek olarak bir de katıl butonu için yalvaran youtuber sayısı çok fazla. küçük kanallara destek amaçlı yapılabilir ama 150 milyon abonesi olan kanalı 'abey 5 lira ateşleyin abeey' diye yalvarması çok saçma.

    daha saçması ise bilmiyorlar ki milyonlarca kişi o 5 lirayı veriyor..
  • hiçbir youtuber'ın üyesi olmamış biri olarak maalesef itiraf etmem gerekiyor ki yeni düzende böyle babuşlar.

    eğer sen kimsenin yapamadığı kadar iyi içerikler üretiyorsan ve insanlar buna bir şekilde ihtiyaç duyuyor veya değer veriyorsa verir parasını, ekstra içeriğe sahip olur. adam bir video çekiyor mesela, çok mükemmel bir şey diyelim, yarıda kesiyor ve diyor ki devamını sadece üyelerim izleyebilirler. mecburen sike sike parasını verip alıyorsun o halde.

    en azından artık televizyon medyası bitmiş durumda, gömdük üstüne toprak atıyoruz. insanlar bireysel olarak bir şeyler üretiyorlar artık. hem yönetmen, hem senarist, hem oyuncu, hem ışıkçı kendisi artık.

    bir de bu işin boku çıkarsa ortam rakibi çok olur nasılsa. gider youtube yerine birisi metube açar, reklamı kısıtlı tutar, üyelik falan kastırtmaz, ama izleyici orayı benimserse sikee sike youtuberlar oraya kaymak durumunda kalır. dinamik kitleler var artık öyle youtube paralı olmuş hadi ödeyek diye bir durum sözkonusu değil.

    bugün ekşi sözlük çok bokunu çıkartırsa reklamların zartın zurtun kimse girmez. gider uludağ sözlük'te takılır, onedio'ya falan bakar geçer.

    dijital ortam özgürlüğü böyle bir denge sunuyor en azından. tekelcilik bitiyor yavaştan.
  • içerik üreticilerin amatör ruhunun tetiklediği cazibeyi öldürecek gibi görünüyor.
hesabın var mı? giriş yap