ytü
-
yildiz teknik universitesinin kisaltilmis hali, mezun oluncaya kadar insanin dotunu catlatan ilim irfan yuvasi. (bkz: yildiz teknik universitesi)
-
ayrıca 7tepe üniversitesi
-
-
yıldız teknik üniversitesi'ne devam eden bazı öğrencilerin "yıldız" demek varken inatla kullandıkları kısaltma. "yitü" derken "itü" ile karıştırılması işten bile değil...
-
nerde okuyorsun sorusuna karşılık yildizda dediğimde orası neresi ya? özelmi? sorularıyla karşılaşmam üzerine kullandıgım harf üçlüsü
-
kimileri tarafından yeditepe üniversitesi olarak da algılanabilen kısaltma...
-
yıtü,yetü,yatü ve yitü olarak okunabilen ama kanımca en güzelinin yetü olduğu yıldız teknik üniversitesi kısaltması
-
resmi bir kısaltma değildir. ayrıca yeditepe üniversitesi ilk kurulduğunda bu kısaltmanın üstüne yatmak amacıyla logosuna eklemiştir ama sonradan nedense vazgeçmiştir.
http://www.resimle.net/…ersitesi_logosu_amblemi.jpg -
benim ilim irfan yuvam, bana hergün banka, yemek,kantin sırası çekme gazabında bulunduran ama işletme kulübü gibi prestijli bir kulübe sahip olan üniversite.
-
yıldız teknik üniversitesi'nin kısaltması olarak kullanılsa da hiç hoşuma gitmediğinden kullanmamayı tercih ediyorum. yıldız deyiniz, yıldız teknik deyiniz ama ytü demeyiniz.