• huseyin turan'dan dinlenmesi guzel olan ah le yar yar ve hazan oldu isimli turkulerin bestecisi. kendisi ayrica bati muzigi formunda parcalar da bestelemistir, mesela funda arar'in plaga okudugu aysel ve kaldirimlar
  • kimseler bilmez isimli parcayi ortaya cikaran kalbi tasiyan insan
  • piyasa tabir edilen alemin en yetenekli müzisyenlerinden bir tanesi. iyi bir okur, ehl-i muhabbet, pratik ve sıcakkanlı bir adam. birikiminin ve yeteneğinin kaynağı yalnızlığı olmalı diye düşünüyorum.
  • çok kral adamdır. şöyle ki...

    "kimseler bilmez" diye güzel bir albümü olduğunu yurt sathına döndüğümde dayımdan öğrenmiştim. ben de dinlemeye başladım. bankaya gitmem lazım, o sıralar da verimi beğenmedikleri için öğle tatilini yarım saate düşürmüşler; küfredip duruyorum. mesaiden yiyeyim diye bankanın öğle tatiline doğru kaçmışım "yetişcemmmm" diye sdlfkjsdkfsjk, aheste aheste bankanın önüne arabayı çekmiş şubenin açılmasını bekliyorum. takmışım yücen arzen'in cd'sini dinliyorum. önüme bir araba park etti, plakasındaki engelli amblemi gözüme takıldı. insanın salak bir şekilde sürücüye bakası geliyor nedense. kapı açıldı, biri indi, yandaki eczaneye doğru yürüyor. ana! yücel arzen lan bu! sdlkfsdlfk. lan dedim imzalatayım hemen, bi daha nerede göreceğim. ama bir sorun vardı... hatta büyük bir sorun vardı... dinlediğim albüm korsandı! sdlkfjsdlksdjk. neyse çektim kravatı topladım cesareti indim arabadan, "yücel bey" diye seslendim. durdu döndü, "merhaba, ben de sizin bir dinleyicinizim" dedim, mütevazi bir sevinçle "öyle mi, teşekkür ederim" diye güldü, tokalaştık. "biraz geç dinleme fırsatı buldum ama gerçekten güzel, özgün bir albüm; pek tarzım olmadığı halde dinliyorum, hatta şu an arabada o çalıyor :))" dedim. "imzalamamı ister misin?" dedi, "tabii ki isterim ama bir sorun var ondan çekiniyorum" dedim. şaşırdı tabii, "ne gibi?" dedi. "çünkü cd korsan" dedim sldkfsdk. kafayı şöyle "ey allam sen bana sabır ver" açısıyla eğdi ama yine de gülümsüyordu. "yemin ederim orijinalini almaya vakit bulamadım, yolda yürürken tezgahta görünce de alıverdim. orijinalini gerçekten alacağım ama sizinle bi daha karşılaşma ihtimalim çok düşük, o yüzden pişkinlik yapıyorum" dedim. "tamam" dedi teşekkür ettim, arabaya doğru yöneldik, korsan cd'yi alıp içinden kapak niyetine basılmış kağıdı çıkardım verdim. koydu arabanın üstüne, "ne yazayım?" dedi, "ne isterseniz, küfredebilirsiniz bile" dedim, güldü adımı sordu. "emre" dedim, şöyle bir yüzüme bakıp ekstradan tebessüm etti. çünkü mevzubahis albümde ahmet erhan'ın "ağıt" şiirini (#9844004), kaybettiği emre adındaki dostu için, "emre" adıyla bestelemişti. "emre'ye uzun ve mutlu ömürler dileklerimle... sevgiler..." yazdı ve imzaladı. teşekkür ettim, tokalaştık ve adamı rahat bıraktım. bu da böyle bir anımdır, yücel arzen de o kadar delikanlı bir adamdır yani. pek unutulacak cinsten olmasa da hatırlar mı bilmem ama ben unutmadım.

    aldım albümün orijinalini de. kendi kartonetiyle korsan cd'nin kapak kağıdını değiştirdim ilk iş.
  • bu aralar, geç saatlerde radyo programı yapmaktadır.
    edit: dünya radyoda program yapıyormuş, teşekkürler hurin..
  • iki alyans şarkısının müthiş bestekârı.
  • kendisini tanımasam da, ses tonundan anladığım kadarıyla temiz yürekli bir insan. ses tonundan kişilik tahlili yapmak da ayrı bir manyaklık ama olsun.
  • şarkıları çok güzel kanımca. bir kez dinledikten sonra vazgeçilmez oldu benim için. yeterince tanınmıyor ve hak ettiği değeri görmüyor. ayrıca bi de dinlemeden etmeden olumsuz yorum yapanları anlamıyorum yahu bi dinle sonra konuş yok illa bi kötülüceksin. ayrıca dinledikten sonra beğenmeyene rastlamadım daha.
  • aklını kaçırmış bir adam! farkında mıdır bilmem, troya ve ay vakti albümleriyle ile bütün sözümona modernistlerin k*çına tekmeyi basmıştır. genişlemiş düşünce erbabı olduğı için ihtiras sahibi değildir. yahut kendisiyle arasına sağlam mesefa koyuyor. bundandır belki... müziğine mana vermek için biraz naipaul olmak lazım, arzenice bilmek yetmez. kendisine bile... herkesin onu dinlemesine gerek var mı? hiç lüzum yok. böyle bir derdi olursa da sanırım tek yolu var: ölüm! onda da kaç gün yaşar!
hesabın var mı? giriş yap