• şaraplarıyla ünlü bir büyükada klasiği. salaşlıkta sınır tanımayan şirin mekan. özellikle yazları, manzarasına doyum olmayan yeme içme yeri.
  • izgara et + gazoz gibi icilesi bi sarap sunan, cikildigina* degen istanbul manzarali kacis mekani.
  • salaşlığın rahatsız etmediği (fazla titiz bünyeler hariç), bilakis, salaşlığın ayrı bir sevimlilik kattığı yerdir. yemek bıçağı yerine, çeşitli renklerde sapları olan meyve bıçaklarının; kadeh yerine, ufak boy su bardaklarının masalarda olmasını sevimli bulmamak pek mümkün değil nedense. havasından mıdır, manzarasından mıdır, nedir; anlayamadım sebebini...
  • büyükadaya yolunuz dusmus ve binbir guclukle aya yorgiye cıkmıssanıs yemeginizi burda yemenizi siddetle oneririm. selfserviste olsa, orda sıra beklerken acıkıyor ve yediginiz yemekten daha fasla haz alıyorsunuz. müessesenin fiyatları adaya ve bulundugu manzaraya nazaran gayet makul .kendine ozgu sarapları bulunmakta. yiyecek ve içiceklerinizi sipariş ettikten sonra size bir tepsi ile topluca veriliyor. tepsimizi alıp masalardan birine kuruluyoruz. eşsiz manzarasıyla yudumladıgınız saraptan ayrıca zevk alıyoruz. birde yanınızda sevdiceginiz varsa insanın donesi gelmiyor vesselam..
  • yorucu bisiklet turu sonrasinda nirvanaya ulasmaya yeri.
    ada'nin bu en yuksek noktasinda sunulan nefis saraplar bozcaada'dan gelmektedir, belirteyim.
  • dünyada manzarası bundan daha güzel restoran yoktur büyük ihtimalle
  • çok sevilenle gidilmelidir. benim ilk tecrübem böyle olmadı, bundan sonra da 'o'nu beklemek gibi bir lüksüm yok ama naçizane tavsiyem budur gidecek olana.
    bahar gelsin, adam gibi gelsin ama, çıkıp şarap orucumu bozucam burda.
  • yaz ayları gelmişse ve benim gibi azcık bir izniniz varsa haftasonları adaya gitmek kaçınılmaz olur. büyük adada bisikletleri kiralayıp yücetepe kır gazinosuna çıkıp orda yemeğimi yiyip takılınca da benden huzurlusu olmaz. mekan ile ilgili ayrıntılı bilgi ve yorumlar için http://www.nereyegeldik.com/
  • garsonlarından sıcak içecek (çay, kahve vb.) istediğinizde "onları kendiniz alıyorsunuz" cevabıyla karşılaşıyorsunuz. buraya kadar sorun yok, kalkıp aldık.. sonra yan masadaki yabancı turistlere çaylarını ve kahvelerini götürünce şöyle bir diyalogla karşılaştık:

    -karar verin, sıcak içecek servisi yapıyor musunuz yapmıyor musunuz?
    -onlar yabancı.
    -ha biz yerliyiz diye mi getirmiyorsunuz bize?
    -şimdi ifade edemeyeceğim bir nedeni var.

    ne nedeni lan, ne oluyo? daha fazla bahşiş alıcam desene!

    (bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum)
hesabın var mı? giriş yap