• orhan boran'ın eski radyo programı hayali kahramanı
  • orhan boran, bbc'de staj yaparken, kayıt bandının hızlı sarımında seslerin bozulmasına ingilizlerin çok güldüğünü farketmiş. türkiye'ye dönünce de yuki karakterini yaratıp seslendirmişti. trt'nin radyoda tek tüfek olduğu yıllarda, reklam programları kuşağı vardı, "orhan boran'la yuki" çarşamba günleri saat 18'de yayınlanırdı. çizgi romanı filan da yayınlandı ama sadece ses olarak güzeldi.
  • japon cizgi filmlerindeki kiz karakterlerin yuzde 80'inin ismi.
  • tavsana benzer bir yaratikti, kelime oyunlu esprileri vardi.
  • (bkz: loki)
  • (bkz: juki)
  • japon erkek ismi.
  • japonca kar manasına gelen kelime
  • japoncada doğrultusunda, istikametinde anlamında da ni yerine kullanılabilen edat. ni edatından farklı olarak varış noktasından çok oraya gidişte kullanılacak yönü ifade eder.
  • 1960 larda radyolarda yayinlanmi$ orhan boran programi "orhan boran ve yuki" nin yuki si.
    yuki karakteri 1970 sonlarinda milliyet cocuk dergisinde haftada birer sayfalik oykuler halinde boy gosterdi.ayni senelerde eski radyo kayitlari, yine milliyet yayinlari tarafindan kaset olarak yayimlandi.
    yuki, orhan boran a, guney amerikada ya$ayan bir arkada$i tarafindan yollanan paketler arasinda gelmi$, iri bir kedi buyuklugunde tav$an-sincap benzeri tuhaf bir yaratiktir.orhan boran bu yaratigi evinde tutup beslemeye karar vermi$tir, daha dogrusu yaratik orhan boranin ev arkada$i olmu$tur.bazen evin cocugu rolundedir, bazen de oturup "ne i$ yapsak abi ne i$te guzel para var?" muhabbetleri yaptigi dert ortagi.yuki insan gibi konu$makla kalmaz, kaygisizdir, kurnazdir, firsatcidir, hazircevaptir, altta kalacak cinsten degildir.
    orhan boran i$teyken yukinin evde, mahallede yaptiklari, serinin genel konseptidir.
    yuki, mahalleli ile kayna$mi$tir, mahalle cocuklarinin lideri rolundedir, futbol takimi kaptanidir, soba borularindan roket yapmaya kalkar, seyyar saticilikta iyi para oldugunu gormu$tur ve bu i$le ilgili planlar yapar, mahallede nane $ekeri satar, kapiya gelen eskiciden pacavra, bo$ $i$e vb satin alir, dilencilere senetle sadaka verir.bu gibi i$lerde cevresine verdigi maddi zararlar orhan boran tarafindan kar$ilanmakta ve maceralar ara sira yukinin borandan bir temiz dayak yemesiyle son bulmaktadir.
    orhan boran ve yuki serisi, bugun icin bile ince espri anlayi$i ve seviyesi ile ilgi uyandiracagini tahmin ettigim, milliyet yayinlari bunlari tekrar bassa super olacak dedigim turk populer kulturunun kaybolmamasi gereken bir degeri.
    elinde yuki ile ilgili her ce$it bilgi olanlara, ozellikle radyo donemine tanik olmu$ insanlara da ayrica selam ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap