• bitene kadar canınızı cıkaran tamamlandıkdan sora da surekli acıp "amma guzel yazmısım yaw" diye kendinize bobur yapmaya yarayan basılı eser.
    (bkz: tez yazmak)
    (bkz: megaloman)
  • türkiye şartlarında en iyi ihtimalle on kişinin okuyacağı, "bilimsel" olması gereken çalışma. sürekli başkalarının sesinin yankılanmasının beklendiği, bir nevi patchwork.
  • vakit kaybı. insan israfı.
  • iki ucu boklu değnek tanımının somut hali. konu çok spesifik olursa kaynak bulamazsınız, yazamazsınız. konu çok genel olursa ne yazacağınızı bilemez, yine yazamazsınız. kendi fikirlerinizi yazamazsınız, çünkü daha master öğrencisisinizdir, kendi düşüncelerinizi savunabilmeniz için doktora öğrencisi olmanız beklenmektedir. sürekli başkalarından alıntı yapmaya mecbur olur, bibliyografyanın noktasıyla virgülüyle uğraşırsınız. eğer tez yazılması için size verilen bir seneyi çuvala sokup, enstitüden uzatma süresi isteyip üç ayda yazmaya kalkıştıysanız uyku düzeninizden, özel ve sosyal hayatınızdan olursunuz. eğer bir yandan çalışıyorsanız, tez işlerinize engel olacağı için para kaynaklarınız elinizden gider. jüriye üç, enstitüye üç, bölüm kütüphanesine bir kopya derken yüzlerce milyon fotokopi + cilt ücreti verirsiniz. sonra da jüri önünde savunmaya 12 saat kala huzursuzlukla dinginlik arası bir duyguyla öylece oturursunuz (bkz: ben bugün bunu gördüm)
  • bi de bunun soole bi devami var: teslim edersiniz, 'e simdi ben naapicam' diye bir bosluk, calismiyor olmaya dair bir sucluluk hissedersiniz. acilen bir doktora programina baslarsiniz*.
  • genellikle durum tespiti, derleme, mevcut bir konu ya da problemin tartışılması şeklinde içeriklere sahip, bilimsel değeri ortalama bir sempozyum bildirisiyle neredeyse eşdeğer olan çalışmadır.
    asıl amacı belli bir konuyu başından sonuna kadar ele alıp dağıtmadan ifade edebilmektir, kasmanın alemi yoktur.
  • (bkz: tez)
  • temmuzun 11'ine kadar yazmam gereken, ancak henuz bir satir bile yazmadim, dolayisiyla sahip olamadigim sayfalar butunu... orjinal fikir beklenmemesi konusuna katiliyorum. utanmasam eski odevlerimden birini gelistirip verecem tez diye.
  • benim de temmuz'da bitirmem gereken, 5 saatte ancak 2 sayfasini yazabildigim, askere gitmememi saglayan master programini tamamlayip askere daha uzun sure gitmememi saglayacak doktora programina baslamak icin on kosul olan dokuman
    ahdim var, juriden gectikten sonra yedi sulaleme ziyafet verecegim..
hesabın var mı? giriş yap