• azidurler ve fulminatlar icin kullanilmasi daha uygun olabilecek tanimlama. (yuksek olayini hassas anlaminda alirsak eger) genelde funyelerde kullanilir bu hedeler bu ozellikleri dolayisiyla. (devrik cumle kurmak pek kolaymis, calissam ben de bir enis batur kompetani olabilir miyim acaba)
    rdx biraz hassas sayilabilirse de nitratlar * oyle hemencecik patlayan seyler degildir. evde patlayici uretmek fikri eglenceli olsa da tehlikelidir. bu tehlike kimyacilarin meslekleriyle ilgili hava basma kapsami icinde biraz abartilsa da yabana atilmamalidir. (bu anda bir kimyaci oldugumu itiraf etmeliyim)
    yasal olarak evde patlayici uretmek icin gerekli malzemelerin temini kisitlanmamistir, belki de kisitlanamamistir. birlesmis milletler illicit uyusturucu uretimine engel olmak icin bir cok kimyasalin ulkelerarasi transferinin ve uye ulkeler icindeki uretimlerinin kontrol altinda tutulmasi konusunda bir takim kararlar almisken bu kararlarin paralelinde patlayicilar icin cok kisitli bir liste olusturulabilmistir.
    ulkemizde de boyle bir kisitlama yoktur, ancak buraya su sekilde imal edebilirsiniz seklinde yazilmasi bir sekilde suc kapsamina alinabilmektedir.

    kati fazdan gaz fazina gecme olgusunun sublimlesme gibi abuk bir turkce kelime karsiligi vardir, "to sublime" fiilinden arak.
  • cocuklarin erisemiyecegi yerlerde olan patlayicilar
  • portakal suyu ve sabun
    (bkz: fight club)
  • (bkz: komodo 3000)
  • (bkz: wmd)
  • "hight explosive", yani yüksek patlayıcıyı yüksek yapan şey, patlamanın kimyasalın kendisinin yüksek hızla, sesi hızından daha hızlı bir şok dalgasıyla kimyasal değişime girmesi ve patlama enerjisinin kaynağının bu şok dalgası olması.

    düşük patlayıcılarda ise aslında kendiliğinden bir patlama olmaz, ilgili madde yanarak bir kap içinde genişler ve en sonunda kap daha fazla dayanamadığı için patlama olur.

    bu sebeple yüksek patlayıcılar güvenlidir, yaksanız dahi kendi halinde yanar çekiçle vursanız dahi patlamaz. patlatmak için ilk şok dalgasını tetikleyecek bir patlayıcı gerekir.

    https://www.youtube.com/watch?v=oowctv2neku
  • benim için en büyük patlayıcı kızın ela gözleri gülümsemesi zaten atom bombası onu geçtim
hesabın var mı? giriş yap