• madem yükseköğrenimde radikal adımlar atmaya başladınız o zaman bir de beni dinleyin, söyleyeceklerim var size. umarım da okursunuz bu yazdığımı.

    1- lisans öğrencileri için getirdiğiniz yatay geçiş tarihlerini gösteren web sayfanız gerçekten güzel olmuş. her yıl birçok öğrenci bu tarihleri üniversitelerin web sayfalarından doğru düzgün bilgiye ulaşamıyordu. bazıları geç kalıyordu falan, bu konudaki çalışmanızı tebrik ederim.

    benim diyeceğim bu olayın yüksek lisans başvuruları için de yapılması tabi bu yatay geçiş değil normal başvuru süresi. yine aynı lisans öğrencileri için yapıldığı gibi yüksek lisans öğrencileri için bir başvuru sayfası oluşturulup her üniversite için yapılacak bir satırda üniversitenin ister fen bilimleri/sosyal bilimler/sağlık bilimleri gibi alt satırlarıyla verilecek duyuru linkiyle üniversitenin yüksek lisans duyurusuna adaylar iletilebilir.

    örnek

    eğer üniversite duyurusunu tek sayfada yapıyorsa direkt tek link vererek de yapabilir ama bu enstitülerin ayrı tarihlerde başvuru alıp sonuçlandırmasından ötürü eksik kalabilir. eğer tüm enstitüler aynı tarihler arasında başvuru kabul alıyorsa tek link ile halledilebilir.

    şimdi diyeceksiniz ki, bu ne? hocam, bir gün bazı üniversitelerin yüksek lisans tarihlerini, şartlarını öğrenmeye kalktığınızda göreceksiniz ki üniversitenin internet sayfasında bulmak için insanlar neler yapmıyor. internet sitesinin kurcaladağımız yeri kalmıyor ama sonuç, sıfır. sonra bir bakmışız, tarihi geçmiş gitmiş.

    üniversiteler bu konuda o kadar rahat takılıyorlar ki olan hep yüksek lisans aday öğrencilerine oluyor.

    sizin bu söylemimin altyapısını oluşturduktan sonra üniversitelere yazacağınız bir yazıyla işler gerçek anlamda tam anlamıyla rayına oturacaktır. hiçbir üniversitenin şartlarına karışmak değil niyetimiz. tek isteğimiz, işlerin planlı bir şekilde yürümesi. her dönem öncesi belirli bir tarih aralığında üniversiteler ya kurumunuza yazacakları yazıyla ya da kendi adlarına oluşturulacak bir yöntemle sisteme yapacakları girişle, yüksek lisans duyurularını ve tarihlerini belirtmeleriyle bu iş çok güzel bir şekilde çözülür.
hesabın var mı? giriş yap