• hgs'den önceki son ismidir.

    (bkz: habire götten salvo)
  • birkaç sene sonra muhtemelen kaldırılacak olan sistem.
  • tek aşamaya düşürülmüş sınav. içler acısı bir görüntü, yök başkanı kağıttan okuyup, yeni sistemi anlatmaya çalışıyor. gazeteci soru sorarken, yök başkanı vereceği cevabı notlarında arıyor. sonra da üzerinde uzun süredir çalışılmış bir yeni sistemin getirildiğini vurguluyor. insan kime neye acıyacağını bilemiyor artık.
  • biraz aklınız varsa okumayın gidin zanaat falan öğrenin. demir doğrama, mobilya ustalığı, motor-kaporta. bir beyaz yakalı olarak şimdiki aklım olsa bu mesleklerden birini öğrenir kendi işimi yapardım. hem rahat ve stressiz çalışır, hem de daha fazla kazanırdım. bu ülkede bilim hiç olmadığı kadar değersiz bir durumda. ilahiyat fakültelerinde boş kontenjan yokken, fizik ,biyoloji, kimya gibi bölümler kapısına kilit vuruyor. sen bu sınavın adını değiş dur, zihniyet değişmedikten sonra ne fayda?
  • giderek saçmalamaya başlayan türkiye eğitim sisteminin son icadı.
  • temel yeterlilik puanı 200'den fazla olanlar bir sonraki sene de o puanı kullanarak tercih yapabilecekler.

    edit: yani 2 oturumda yapılacak sınavın 1. oturumunda 200 puan üzeri alan biri, bi sonraki sene isterse o puanı kullanacak isterse tekrar 1. oturuma girebilecek. hangi puanı yüksekse onu kullanabilecek.

    ama 2. oturum sınavında bu sistem geçerli degil. her sene o sınava girilmesi gerekiyor.

    edit 2: sınava girecek kardeşlerime gelsin bu edit. bu sınavların onlarcasina girdim. sizde gireceksiniz. telaş yapmayın sistem değişebilir ama soru çıkacak konular hala aynı. soruyu hazırlayanlar aynı mantıkta hazırlayacaklar.

    sistem degisikligini bahane edip vakit kaybetmeyin. üzülürsünüz. aynı tempoda calışmanıza devam edin.

    liseye ve üniversiteye geçerken 2 sınavdada sistem değişmişti. calışmamızda değişen bir sey olmadı. bunlara kafayı takip zihninizi meşgul etmeyin. çalışın ve dereceler yapın.
  • (bkz: aynı bokun laciverti)

    sadece isim değişti yine...
  • (bkz: yöks) diye yazılacak, yöğkaase diye okunacak sanırım.
  • sayısalcı öğrencilere sosyal bilimler testi çözme diyor bu sistem.
    yapılan açıklamalara göre ilk oturum sadece türkçe ve matematik sorularından oluşurken ikinci oturumda sayısal puan türü için matematik yüzde elli, fen yüzde elli etkili imiş.

    yanlışlık şurada, sen 4 yıl sayısal eğitim verdiğin bir gence tarih coğrafya ile ilgili hiçbir şey bilmesen de olur diyorsun.

    sonra niye odunuz niye bilim üretmiyoruz...
    tarihten sanattan coğrafyadan bihaber nesil mi bilim üretecek, ey büyüklerimiz?
  • -ortak sınavda fen ve sosyal bilimlerin tamamen silindiği

    -alan sınavında içeriğinin genişliği dikkate alınmadan fen bilimlerine 40 soru ayrılan(yüzeysel geçileceğine işaret bu)

    - şişirilmiş notlarla oluşan obp etkisinin düşürülmesini geçtim zirveye çıkarılması

    -azalan soru sayıları yüzünden oluşacak yığılma yüzünden tam bir yarış atına dönecek öğrenciler, 1 soruda oluşacak farkları düşünemiyorum

    -yine azalan soru sayısı ve süre konusunda rahatlamayla beraber sayısal öğrencilerinin tüm bölümleri istila edip yığılma seviyesini everestin zirvesine çıkaracağı gerçeği

    -1 yıldır üzerinde çalışıyoruz diye yalan atmalarına inanmamızı beklemeleri ki daha geçen yıl sistemi geliştirmek adına açık uçlu soru sistemi getirdiler, onun akıbeti noldu belli değil.

    - sınav stresini azaltıyoruz demelerine rağmen bu sistemle 2 3 katına çıkardıklarının farkında olmamaları, aynı güne tüm sınavları sıkıştırdı adamlar, ilk bölümü kötü geçiren kendine gelemeden alan sınavında bulacak kendini.

    - son olarak teog gibi binlerce birinci çıkaracağını düşündüğüm sistem,

    girecek olanlara geçmiş olsun, tercih dönemi önlerinde fikir alabilecekleri bir sıralama bile olmayacak, şu an 9. sınıf olanlar bu sistemi deneyimleyebilecek mi o bile belli değil, asıl sıkıntı da bu. eğitim sistemini değiştirip geliştirecekleri, fen, sosyal bilimlere önem verecekleri yere bunları kesip atıp sınavın adı, test sayısıyla uğraşmaktan vazgeçmedikeleri sürece bir bok olmaz bu ülkeden.
hesabın var mı? giriş yap