• yıldırım holding'in ceosu. aynı zamanda sahibi olduğu yılport, dünyanın en büyük konteyner gemisi armatörlerinden cma cgm'in %20 hissesine sahiptir. 2019 yılı içerisinde california'daki long beach limanında cosco terminali'ni almakta ısrarlıdır. ticari zekası türkiye sınırlarını çoktan aşmış, ekvator'un puerto bolivar limanı'nı türkiye cumhuriyeti kurmaylarınının eşliğinde 50 yıllığına kiralamış, yakın zamanda ismini daha fazla duyacağımız iş adamı.
  • samsunspor aş'nin yönetim kurulu başkanı vizyoner insan. 3 saatlik bir basın toplantısı düzenlemiş ve şu cümlesiyle beni çok heyecanlandırmıştır:

    "buradayım, gitmiyorum, bir çınar ağacı gibi kök salacağım"

    tahminim odur ki 1,5 yıl önce başlayan bu yolculukta samsunspor 4,5-5 yıl içinde çok iyi konumlara ulaşmış olacak.
  • başta kendisine çok olumsuz bakan taraftaydım ancak gün geçtikçe kendisinin bu takımı çok sevdiğine ve burada çok önemli işler yapmak istediğine inancım arttı. umarım bu yolda başarılı olur. kanımca önemli olan bu ligden çıkmak 1.lige çıkınca orayı dağıtacak kadroyu kurar ve süper lige rahat çıkarır takımı. her zaman yanındayız bu cesur yürekliliğiniz unutulmayacak.
  • süper ligin 6.şampiyonunu çıkaracak takımın adımlarını atıyor..umarım her türlü ayak oyunlarına alışık gese tayfası onu ve şehr-i samsun u engelleyemez..
  • samsunspor futbol kulübü a.ş.'nin sahibi oldukça vizyoner kişilik. türk futbolunda uzun zamandır aradığımız profesyonel yönetim, altyapı yatırımı, kendi kendini finanse eden mali yapı gibi işleri samsunspor'a uygulamaya çalışan ve iş dünyasından kazandığı uluslararası networkü kulüp için harcayan, başarılı olacağına inandığım başkan. umarım 2 yıl sonunda uefa'nın gediklisi olan, büyük kulüplerin deplasmana gelmeye çekindiği, türkiye kupasında kupayı hedefleyen, futbolcu ihracatı yapan bir takıma kavuşuruz.
  • öncelikle kulübü mafyatik adamcıklardan kurtardığı için kendisine minnetarım. başlık altında çok girdi yazacağım . şimdilik tanımanız için kısa bir örnek vereceğim.

    twitter da bir hesabım var. gündemi takip etmek için açtığım isim ve fotosu absürd olan hesap.

    yüksel yıldırım öyle bir adam ki bu uydurma hesabın sorularını ciddiye alıp cevap veriyor. ve bunu sadece bana yapmıyor. ciddi soru soran, yahut görüş bildiren kim varsa cevap veriyor. iletişim kurmaktan korkmuyor ve bunu milyarderken yapıyor.
  • samsunspor'u satın alarak profesyonel bir şirket modeliyle yöneten çağdaş bir iş adamı. eğitim ve kültür seviyesiyle futbol dünyasına nasıl bir bakış açısı getireceği birkaç yılda anlaşılacak ve rol model alınacaktır.

    2. lig takımını dünya kulüpleriyle işbirliğine götürebilmesi; süper lig'de takımını şampiyon yapmayı başaran ertuğrul sağlam gibi bir teknik direktörü takımın başına getirebilmesi; veteran futbolcuları transfer ederek popülizme kaçmak yerine sıfırdan alt yapı tesisleri kurması gibi pek çok tercihi ve girişimiyle gerçek bir vizyoner olduğunu göstermiştir.

    türk futbolunun yıllardır sürdürülemeyen bu yönetim modelini kıracak ve örnek olacak bir umuttur yüksel başkan. başarısı sadece samsunspor'un değil, türk futbolunun olacaktır. bu armaya da böyle başkan yakışırdı!
  • doğumda ismail okulda yüksel ‘iş’te robert
    --- spoiler ---

    sivas’ta ismail ismiyle doğan, samsun’da yüksel ismiyle büyüyen, abd’de robert ismiyle iş hayatına atılan yüksel yıldırım, bugün dünyanın en büyük 20 konteyner operatöründen, limancılıkta ise dünyanın en vizyoner 10 kişisinden biri olarak gösteriliyor.
    --- spoiler ---

    hürriyet ekonomi
  • bugün fotosunu gördüm ve biraz kötü oldum. koronavirüs baya yıpratmış büyük başkanı. öncelikle başı sağolsun başkanın en yakın arkadaşını kaybetti bu illet yüzünden ve kendisi de baya ağır atlattı. başkanım biz samsunsporlular olarak arkandayız her zaman. sen yeter ki iyi ol. başarılar gelir geçer önemli olan sağlık. umarım tez zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz. ve sezon sonu süper lig denen o lige hep birlikte çıkar ve kupayı mustafa erkanat'a götürürüz. seviyoruz sizleri.
hesabın var mı? giriş yap