• bir erkeğin spermi gelip burada başlık açtıktan sonra, çok da üzerinde durulmayacak durumdur.

    edit: imla (@stereotomy ‘e uyarı için teşekkürler.)
    (virgül uyarısı için @darwinist ilah’a teşekkürler.)
  • tavuğun yumurtlamak için horoza ihtiyaç duymadığını öğrenince dumura uğrayacak cahil uydurmasıdır. inanmayınız efendim geçiniz.
  • amniyon sıvısı olmasını geçtim de, sperm olsa bile koç taşşağı yiyen bir milletin böyle bir çekincesi olmaz.
  • her yumurtanın horozla tavuk ciftlesince oluştuğunu zanneden cahil beyanı. bir kümeste 20 tavuk varsa ayda ortalama 500-600 yumurta üretilir. ayda 500 kere seks yapacak horoz tanımadım ben. varsa gelsin bizi de siksin. *
  • benim bildiğim tavuk horoz olmadan da yumurtlar. horoz , yumurtadan civciv çıkması için gereklidir.
    tanım : bir değişik başlık.
  • koçun daşşağını yemiyor olsak belki biraz bu başarısız trollüğe takılabilirdik ama sülalemiz rahat.
  • bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler,buyursunlar yumurta nasıl döllenir.

    yumurtanın döllenmesi ve yumurtlanması
    1- tavuğun yumurtalık adlı organının içinde tavuğun her bir üreme hücresi yumurta sarısı geliştirir. tavuğun üreme hücresi yumurta sarısının dış yüzeyinde ama “vitelline” adlı yumurta sarısı zarının altındadır. yumurta sarısı uygun büyüklüğe gelince yumurtalığın dışına, huni biçimindeki yumurtalık kanalına aktarılır.

    2- yumurtalık kanalında yumurta sarısı 15 dakika kadar bekler. bu 15 dakika içinde döllenir. horozun üreme hücresini taşıyan sperm burada yumurta sarısının zarından geçerek tavuğun üreme hücresi ile birleşir. böylece iki üreme hücresi birleşip başkalaşım geçirir, zigot oluşur. bu zigot tek bir hücredir. bundan civciv oluşacaktır. zigot hücresi, vücut ısısının etkisiyle bölünerek çoğalmaya başlar. bölünmelerin başlamasından itibaren adı zigot değil, embriyodur. tavuk yumurtlayınca, daha serin ortamda embriyonun gelişimi durur. hava çok sıcak ise gelişim devam eder.
    yumurtalık kanalında ayrıca yumurta sarısının askı bağları (chalaza) da oluşur.

    3- daha sonra yumurta akı oluşturulması için diğer kısma (magnum adlı organa) geçer. magnum’da yumurta sarısının çevresinde yumurta akı oluşumu 3 saat kadar sürer.

    4- sonra, bu yeni oluşum “isthmus” adlı dar kanaldan yavaşça geçerek güzelce ambalajlanır yani iç ve dış zarlarla kaplanır. bu işlem 1 saat 15 dakika kadar sürer. yumurta bildiğimiz ilk şeklini almıştır; kabuklanması için diğer bölüme aktarılmıştır.

    5-dış kabuk hariç bütün oluşumlarını tamamlamış olan yumurta, kireç kabuk geliştiren “bez” içinde 21 saat kadar bekler. bu sürede en dış yüzeyi sert kabukla kaplanmış olur. yumurta artık yumurtlanmaya hazırdır.

    yumurta sarısının döllenmesi için 15 dakika bekletildiği yerden itibaren, dışarı yumurtlanıncaya kadar gereken süre yaklaşık 25 – 26 saattir. yani yumurta döllendikten bir gün sonra yumurtlanmış oluyor.

    kaynak --> http://tavuk.devletli.com/horozlarin-dollemesi

    edit:allahını seven link atmayı öğretsin:(
  • su geri zekali entryi yazacak yazma bilgisine sahip ama kullandigi akilli telefonsa mutemim cuz olan google i kullanma ozurlu trollerin yanlis bildigi bilgidir.

    ya bir gunde ananiza babaniza ogretmeninize zekaniza vb kufur ettirmeyin valla ettirmeyin. salaksaniz bile kendinize saklayin. hayat cidden sizin icinde guzel olacaktir.
  • bu kafalar oy verip ülke kaderini etkiliyor işte düşün yani.sittin sene adam olamayacağız biz ne yazıkki.
  • horoz o kadar boşalsın bir de gelsin b...denmesi gereken sav.
hesabın var mı? giriş yap