• genelde maksimum 5 yumurta kapasitesi olan, icine yumurtanin ha$lanmasini istediginiz kivama gore belli ayarda su koydugunuz super makina. icine konulan su en fazla yarim cay bardagi kadar oluyor zira sudan cok buharla pi$iriyor sanirim. kayisi ha$lanmi$ yumurta yapmak istediginizde ayari kacirma derdi yok, super bir icat. yalniz yumurtalari makinaya koymadan once geni$ taraflarini makinanin yaninda verilen kucuk igne ile delmeyi unutmayin yoksa buyuk ihtimalle patlarlar...

    (bkz: ha$lanmi$ yumurta)
    (bkz: kayisi ha$lanmi$ yumurta)
  • yumurta haşlamanın en iyi yolu. ne kadar cok yumurta - o kadar az su gibi insana sacma gelen ama düzgün calisan bir yöntemi var. yuz binlerce tavugun ikinarak zar zor cikardigi yumurtalarin hatali haslama sonucu ziyan olmasini engellediği icin bu cihazi icad eden ecnebinin rabbim günahlarini affetsin.
  • bizimki yumurta piştiğinde yangın alarmı tadında sinir bir ses çıkarttığından, aile içinde ikinci bir emre kadar eski yöntemlerle (bkz: cezve) yumurta pişirilmesi yönünde demokratik bir karar almamızı sağlayan alet.
  • çocukken evimizde olan ama yirmi beş yıldır kullanıldığına hiç şahit olmadığım, bir de yer kaplıyor diye annemin evlenirken bana kakalamaya çalıştığı* yuvarlak alet. sonunda çöpü boyladığını sanıyorum.
  • 1979 senesinde anneannemin amerikan pazarından satın aldığı turuncu aeg *marka, ilk gördüğümde "yaşasınn annanem bana uçan daire almış " dediğim. yumurta pişirme makinesi olduğunu öğrenince kendisine karşı sempatimin hiç azalmadığı üstelik yumurtaya karşı sempatimin arttığı. turuncu yoğurt makinesi ile kardeş alet.
  • seksenli yillarin asortik e$rafinin vazgecilmez mutfak edevatidir. mikser ve meyve suyu sikacagi ile, o donemin mutfaklarinin kutsal uclusunu olu$turur. zengin gosterdigi iddia edilir.
  • bir cezve ile 2 dakikada halledilebilecek bir şey için yapılan mutfak eşyalarına meraklı insan gürühu tarafından alınan mutfak aleti
  • en az 10 yıldır kullandığımız* cefakar mutfak aleti. yıllardır aradık her yerde yenisini ama üreten yoktu; ancak gecenin bu saatine kısmetmiş.
    (bkz: sözlüğe yetiştirmek)
    http://www.sinbo.com.tr/…ama&grup=yumurta haşlayıcı

    not: hepsiburada fiyatı 15,34 ytl.
  • tek seferde 6 yumurtaya kadar ha$layabileceginiz harika icat..ogrenci evinin olmazsa olmazlarından..
  • arçelik tarafından üretildiğinde hemen aldığım makinedir. alırken harika olduğunu düşündüğüm oysa benim gibi yumurtasını çok çok katı seven biri için gereksiz olan bir alettir. yumurta makinesini alırken yanı sıra o sıralar pek moda olan ekuri si yoğurt yapma makineside almıştım.yalnızca birkez kullanıp mutfakta en üst rafa konmuştur her ikisi de. hala da orda mutfağın üst kısmından bizi seyretmektedir. yıllarca eşimin saçlarının git gide seyrelmesini ve benimde çeşitli saç modellerimi en güzel mekandan seyretti. kendileriyle bir daha da asla yüzyüze gelme onuruna erişemediğimiz makinedir. unutulmuştur üst raflarda . temizlikten temizliğe tozu alınıp yerine tekrar özenle yerleştirilir. zaman içinde gene bir kez kullanılan buharda pişirme makinası konulmuştur yanına. üçlü bir çekirdek aile olarak mutlu yaşadıklarını umut etmekteyim.
    ne atmaya, ne satmaya, ne de birine vermeye kıyamadığım için, evlenince oğlumun çeyizinde ona sepetlemeye niyetliyim.
hesabın var mı? giriş yap