• tüm türkiye ve dünya onu bu fotoğrafla tanımıştı. adeta van depremin simgesi olmuştu. üzerine kapanan ve ölen bir insanın koruması sayesinde hayata tutunabilmişti. uzun uğraşlar sonucu saatlerce kaldığı enkaz altından bilinci açık bir şekilde çıkarılmasına rağmen tedavi için erzurum'a götürülürken iç kanamadan hayatını kaybetmiş. enkazdan çıkarılırken yardım görevlilerine saati sormuş ve 22:00 cevabını alınca çok geç olmuş babam duymasın diye yanıt vermiş. 9 çocuklu bir ailenin 8. çocuğu ve depremde yaşamını yitiren tek ferdi olmuş. çünkü oyun oynamak için gittiği internet kafe yıkılırken evleri sapasağlam ayakta kalmış.

    sabah sabah bu haberi görünce çok üzüldüm.moralim çok bozuldu sözlük öyle böyle değil. umarım yanlış haberdir. tekrar başımız sağolsun.

    http://gundem.milliyet.com.tr/…/1454896/default.htm
  • ah be yunus'um, kardeşim, az daha dayansaydın da üzmeseydin bizi böyle...

    dün seni kurtardıklarında, üzerine siper olup vefat etmiş o elin sahibine ne
    çok rahmet okumuştuk. şimdi sırada sana okumak varmış.

    eğer suçu varsa, dilerim o binayı yapan müteahhit bir gün bile rahatça uyuyamaz.
  • 13 yaşında, 4. sınıfa giderken hayatını kaybetmiş çocuk. büyük ihtimal yoksulluktan geç başladı okuluna. allah rahmet eylesin.
  • aman bayiliyorsunuz her sucu devletin uzerine atmaya diyecek illa ki birileri ama bu cocugun katili dupeduz devlettir! van'da yikilmayan, tam tesekkullu bir hastane kuramamis devlettir yunus'u olduren. tedavisini hizlica van'da yapamayan, enkaz altindan cikarilmis yunus'u erzurum'a goturen devlettir yunus'un hayatini daha gencecikken sonduren. sosyal olmayan, kan emen, cevresini palazlandiran devlettir insanlara bu aciyi tattiran!
  • dünya o'nu 13 yaşında sırtında cansız bir elle, korku ve umutla bakarken çekilmiş fotoğrafından tanıdı. deprem anında bir internet cafede kim bilir ne oynuyor ya da hangi bilmediği dünyalara bakıyordu. saatlerce kurtarılmayı bekledi, aynı enkaz altında yaşamını yitirmiş on kişiyle. kurtarıldı. belki de van depremi'nin simgesi olacak gözleriyle bütün gazetelerde, televizyonlarda haber oldu. onu herkes tanıdı ama o kendisini kurtaranlardan başka kimseyi tanıyamadan, hastaneye yetiştirilmeye çalışırken iç kanamadan hayatını kaybetti. geriye bir tek gözleri kaldı akıllarda.

    yunus, bir çocuk. belki bir kürt çocuğu. enkaz altındayken ona ilahi adaleti layık görenlerin gözlerinin içine bakan çocuk. kendi gibi hayatlarını yitirenler için on küsur senede toplanan vergilerin, bağışların, yardımların hayatını güvence altına alamadığı çocuk. doğuda da olsa üzüldük diyerek dahi anlamında de yapılan çocuk. birilerinin tükürükleri arasında eline tutuşturulan taşı nereye attığı enkaz altındayken sorgulanan çocuk.

    yunus, üçüncü dünya ülkesinde genç olamadan kurban olmuş çocuk...
    affet bizi yunus, `insan olmak zor. hepimiz bebek doğuyoruz ama büyüyünce çok azımız insan olabiliyor...`
  • sevgili yunus kardeşim , senden uzağız hep uzaktık sana ,
    bu uzaklıktandır, rahatça ''dün taş atan çocuklar'' cümlesini kurabiliyor ,
    senin daha nefesin soğumadan şarkılar türküler söyleyebiliyoruz,
    o enkazın içindeki kocaman donuk bakışın, sana değil insanlığa ne kadar uzak olduğumuzu anlatıyor,

    dokuz kardeşin sekizincisiymişsin güzel kardeşim,
    yokluktur muhtemelen oyunun peşinde seni o internet kafeye sokan,
    o enkazın içinde bile saati sorup , eve geciktiği için korkan ,
    saf temiz çocuk aklın en çok ihtiyacımız olan şey bugün ,
    senin yokluğun bize dokunmadıkça iyi olan, güzel olan hiçbir şeye yaklaşamayacağız kardeşim,
    haketmeyeceğiz
  • kürt çocuğu yunus. çıkarıldığında saati öğrenince " çok geç olmuş babam duymasın" diyen melek çocuk. acı nasıl da oturdu yüreğime. toza belenmiş ellerinden öpesim geldi. ölesim geldi...
  • şu hayatta umudun hemen arkasından gelen umutsuzluk kadar yıkıcı çok az şey olabilir. bu durum da bu sebeple insanı iki kat fazla üzüyor. keşke hikaye dün ulaşıldığı noktada kalsaydı, mutlu sonla bitseydi ama olmadı.
    yunus'un ani kaybını duyunca çok önceleri national geographic'te izlediğim bir enkazdan kurtarma belgeselini anımsadım. küçük bir araştırma sonucu ulaştım aşağıdaki bilgilere. umarım bu cesur çocuğu kaybetmemizin sebebi bu değildir. bu tarz felaketlerde en sık rastlanan kayıp sebebi olmasından dolayı bu konuya dikkat çekilmesi gerektiğini düşünüyorum şahsen. sağlık ekipleri zaten gerekeni bilirler de profesyonel ekip olmaksızın yapılacak kurtarmalar üzücü sonuçlar doğurabilir. halkın da bu konuda bilinçlendirilmesi gerekli zannediyorum.

    (bkz: rabdomiyoliz)
    (bkz: crush sendromu)
    (bkz: ezilme sendromu)

    edit/ekleme: http://haber.mynet.com/…aci-aciklama-599151-guncel/
hesabın var mı? giriş yap