• leenane in guzellik kralicesi,benerci kendini nicin oldurdu gibi oyunlarda oynamis,odul almis olan tiyatrocu
  • akdeniz tioy luydu kendisi, ki o okulu bırakan hiç kimse bir şey kaybetmezdi.*. sevgilinin kızıp balkondan kafasına bir şeyler fırtlattıgı bir reklamda da oynamıstı*
  • gende de oynuyor.
  • bu akşam televizyon makinası na konuk olmuş tiyatrocu.
    diyarbakır devlet tiyatrosundaymış. bu yetenekli oyuncuya bir çok reklamdan aşinayız, hatta tarkan la birlikte bi petrol firmasının reklamında da oynamıştı.*
    şimdi gen filminde, izleyelim, görelim...
  • kendisi kadar sirin bir banka reklaminda oynamisti ya da sigorta da olabilir bilmiyorum. kiz istemeye gidiyorlarlardi, iki erkek, bu da damat adayinin islerini anlatiyodu bilgic bilgic kizin ailesine, delikanlinin isleri gunden gune yi gidiyor korkmayin kizinizin eli sicak sudan soguk suya degmeyecek hesabi.

    performansina bayildigim iki oyununu izledim bakalim sinema da basarili olabilecek mi? ('gen' bizi sasirt!)
  • köprüde çatlak bi mühendis olan tekini oynayan oyuncu.
  • 325 inci dönem yedek subay sınavı'nda balıkesirde kimlik kaydımı yapmış kişidir. önümüzdeki yüzbaşı ile de uzun bir oyun tiyatro muhabbetine girmiştir.
  • yastık adam adlı oyunda ses tonunu, mimiklerini ve vücudunu mükemmel kullanması ile kendisine hayran bırakmış, gerçek hayatta da oynadığı roldeki gibi olduğunu düşündürecek kadar inandırıcı bir performans sergilemiş bir tiyatrocudur kendisi.böylesine sorunlu ve hasta ruhlu bir karaktere bu kadar sempati duymamın sebebi sanırım kendisinin üstün yeteneğidir.
  • diyarbakır devlet tiyatrosunda ebru nil aydın ile aynı sahneyi paylaşan ve meslektaşına sahnede 10 gömlek fark atan tiyatrocu. oynadığını oyun değil sanki yaşanan bir an gibi derinlerinize saplıyor.

    29/10/1974 rize doğumlu olan yurdaer okur, bafra süper lisesi'ni bitirdikten sonra akdeniz üniversitesi turizm işletmeciliği bölümüne girdi. 3 sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin ona göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde hacettepe üniversitesi devlet konservatuarı tiyatro bölümünü kazandı. daha sonra m.s.ü devlet konservatuar'ında yüksek lisans yaptı. 1999'da genco erkal ile tanışan okur, yalınayak sokrates'te oynadı. ardından istanbul devlet tiyatrosu'na girdi ve 'leenane'nin güzellik kraliçesi', 'ben ruhi bey nasılım', benerci kendini niçin öldürdü'de rol aldı. kadrolu olarak 2002 de diyarbakır devlet tiyatrosu'na giren yurdaer okur, orada 'hortlak', 'dünyanın ortasında bir yer', 'yaşar ne yaşar ne yaşamaz'da oynadı. çocuk oyunu yönetti. diyarbakırlı gençlere drama dersleri verdi.tiyatro dışında sinema ile de ilgilenen okur 2002'de sır çocukları'nda küçük bir rol aldı. 2004 yılında fransa-türkiye ortak yapımı olan estelle gérard'ın 'chemins d'o/güneşin doğuşu filminde rol aldı. kısa metraj bir film olan chemins d'o, fransa, hollanda, japonya'da festivallere katıldı. sinema oyunculuğunu bu filmde keşfeden ve çok seven yurdaer okur 2006'da korku-gerilim türündeki gen filminde oynadı. bunların yanı sıra bir çok reklam ve televizyon dizisinde yer aldı. televizyonda son olarak, "köprü" dizisinde tekin rolünü canlandırdı. 2009 nisan ayından itibaren talimhane tiyatrosu'nda, mehmet ergen'in çevirisini ve yönetmenliğini yaptığı "yastık adam" adlı oyunda rol alıyor.

    http://yurdaerokur.com/biyografi.html
  • kasaba dizisinde karısını döverek öldüren adamı canlandırıyor. bu adam rolünün hakkını veriyor.
hesabın var mı? giriş yap