• bir başka açıdan (belki de aynaya, kim bilir) bakar metin eloğlu ve lokman hekimin sev dediğinde "yüreğime sağlık ne iyi ettim" der...iyi de eder...
  • ismet badem çok kullanıyo bu lafı,bi de baturabi*
  • türkü şöleni programında ekrem ataer in sıkça kullandığı bir söz öbeği..hele bi de "türkü tadında kalın" der ki öldürür milleti.
  • devrimci sohbetlerde; okunan herhangi bir siirin ardindan, mutlaka gozluklu bir adamin agzindan cikmak zorunda olan soz obegi.
  • en guzel temennilerden biri..
    en cabuk yipranan, en yumusak, bu nedenle aslinda en cok korumaya calistigimiz, mecazi anlamda artik organ denilemeyecek parcamizdir yurek, bir nevi ruhumuzun ozudur, bizi biz yapan herseyin icinde sakli oldugu kapali kutudur, oyle her isteyene gostermedigimiz.
    ne zaman ki bir kisi daha yuregine saglik, cok guzel soylemissin, ya da yazmissin, der, o an tam icinizde bir parca daha sicaklik hissedersiniz, ne zamandir hissetmediginiz, yaralariniza tuz olmasin diye acilarini paylasmadiginiz, kabuk baglamasina bile izin vermediginiz kalbiniz bir parca daha yenilenir, biraz daha iyilesir.
    herkesin yuregine saglik, icinde guzelligi ve iyiligi korumayi bilmis herkesin..
  • tiyatrocular arasında yaygın bir deyim.
  • türkü aleminde sık kullanılan ve sevilen bir söz olabilir. ama ben nerede duysam birden kendimi türkü türkü türkiyem programındaymışım da bir türkü söylemişim de aslı deniz bana bu sözü söylüyormuş gibi hissediyorum, yüreğim daralıyor, fena oluyorum, nefes alamıyorum.
  • illaki kafayi hafif sag omza egerek ve samimiyetsizce gulerek sarfedilmesi gereken bir sozdur. hatta ardindan dudaklari buzup buzup gererekten, ahi ahi ahi gibi sesler de cikarilabilir ve yapmaciklikta sinirlar zorlanabilir.
    ha bide sag ve sol el beden dilinde tercumesi, dostluk, beraberlik olacak sekilde birlestirilmelidir.
    (bkz: ayyss midem kalkti)
  • can kozanoglu ve kanat atkaya nin arka sayfa programinda bir yuregine saglik diyaloguna sahit oldukki bombaydi.can kozanoglu kanat atkaya ya yuregine saglik demek istiyorum sana kanat dedi kanat deme abi bosver diye cevap vermesine ragmen can kozanoglu olsun yuregine saglik kanat dedi bunun uzerine kopan kanat da iyi ozaman ben de sana yureginin goturdugu yere git diyorum abi sekilinde cevap vermisti, yani kopmadan izlemek mumkun degil.
hesabın var mı? giriş yap