• 3. sezonda kısa bir süre yer alan psikopat oz karakteri. kazak asıllı olmasıyla da türk olmaya en yakın oz karakteridir. zaten bu kadar psikopatın arasına niye bir türk sokmadıklarını anlamak mümkün değil.

    rusya'da öğretmenlik yapan bu adam ailesini geçindiremez. batıya göçer ve boyacılığa başlar. rus mafyasından bir elemanın evini boyarken eleman bununla taşşak geçmeye çalışır ve onu boğarak siftahını yapar. sonrasında mafya adına çalışmaya başlar. her verilen görevi en acımasız şekilde yerine getirir. "the most brutal hitman in little odessa" lakabını alır. şartlı tahliye ihtimali olmaksızın müebbet hapis alır.

    oz'a girdikten sonra, mülayim tavırlarıyla zararsız görünür. yaşlı kurt nappa ondaki potansiyelin farkındadır, birlikte çalışmayı teklif eder; ama kosygin teklifini umursamaz. diğer rus stanislofsky'ye adamı ikna etmesini söylerler; ama stanislofsky'nin adamın rusya'da en çok korkulan adamlardan biri olduğunu anlatmasıyla mesele kapanır.

    kosygin oz'da kendi işini kendi yürütmeye başlar. ryan o'reilly, boks turnuvasında hile yapmasına yardım eden cudney'i öldürmesi için para verir ve anında iş tamamlanır. stanislofsky, o'reilly'nin oyununu anlar. kosygin'den tırsmaktadır. italyanlara işi halletsinler diye boks turnuvasında nasıl hile yaptıklarını anlatır. italyanlar ellerini kana bulamak istemez. kosygin'i çağırıp stanislofsky'nin arkasından öttüğünü anlatırlar. böylece stanislofsky öbür dünyaya, kosygin de idama gidecektir.

    kosygin, elektronik kilitleri su ile bozarak kütüphanede stanislofsky ile baş başa kalır. daha önceden 49 adam öldürdüğünü ve kendisinin 50. olma şerefine ulaştığını anlatır. gözlüklerinin demiriyle adamı oyar. kosygin bir daha gözükmemek üzere götürülür. stanislofsky ise uzun bir tedavinin ardından iyileşir. 50 olmaz.

    öldürmekten en çok keyif alan oz karakteridir. keşke biraz daha uzun kalsaydı dizide.

    http://www.youtube.com/watch?v=a-g-3kpfiv4
  • hikayesi için

    yuri kosygin
  • oz o gelinceye kadar daşşaklı seri katil görmemişti.
hesabın var mı? giriş yap