• ne zaman bir yasak, baskı bir şey gelse kullanılan savunma cümlesi. mesela beyoğlu'nda masalar kalkar "yurtdışında böyle", alkol yasaklanır "abd'de böyle", sigara yasaklanır "avrupa'da da aynen böyle".

    buradaki mantıksal sıçış şu önkabulde:

    "türkiye ile medeni devletler arasındaki uçurum bundan daha öncelikli tüm konular açısından kapandı ve sıra buna geldi".

    durum bu olsa kimsenin yasaklar umrunda olmaz. olmayacak. zira ben bileceğim ki bu yasakta bir yanlış varsa benim okuduğum, takip ettiğim gazeteci hapse girmeyip hükümete benim için çıkışabilecek. o gazetecinin uyandırdığı halk gidip gaz yemeden taksim'de yürüyebilecek. o taksim'de yürüyeni gören devlet kendi halkına fırça atmak yerine geri adım atacak, hatasını düzeltecek.

    ama eğitimde sondan ikinci, basın özgürlüğünde 154., insan haklarında sonuncu, aklına ne kadar temel hak ve değer gelirse onun listesinde sonlarda olup sonra kendi tabanını yalama operasyonunu "yurtdışında da böyle" diyerek savunmaya kalkmak... nasıl desem... bari ışığı söndürselerdi.
  • yurtdisinda yasayan yabancilarin da kullandigi laf.
  • boşbakanın anaokulu seviyesindeki bahanesi.

    örtmen: "koray, neden ceyda'nın saçını çektin?"
    koray: "ama hocam ahmet de kızların saçını çekiyor"

    ö: "koray neden altına yaptın?"
    k: "ama hocam ali de yapıyor"

    ö: "koray neden yalan söyledin?"
    k: "ama hocam babam da yalan söylüyor"

    (bkz: ama önce onlar başlattı)
    (bkz: banne ya)
  • akpli kalıbı.

    kullanan önlü arkalı akplidir.
  • gece 12'den sonra müzik yasağına ingiltere'de de böyle diyor yavşaklar. vay aq avrupa'daki regülasyonla buradaki baskıcı rejimin dikta kararlarını nasıl bir tutabilirsiniz. aptal oğlu aptallar
  • varoş kalıbı. malum yalakanın köprü geçiş ücretleriyle ilgili malum tweetini akıllara getirmiştir.
  • bu savunmalarda sıklıkla yurtdışında da hiçbir mantığı olmayan dolayısıyla orada da saçma olan veya uygulanmayan şeyler söylenir.

    misal abd'de çoğu eyalette (sanırım federal değildi) sokakta içki içmek yasaktır. ama bu 1- zaten saçmadır, abd'de olunca otomatikman bir şey saçmalıktan çıkmıyor. 2- çoğu zaman uygulan(a)mamaktadır. kese kağıdına koyup içerek genelde yasağı takmazlar.

    isveç'ti sanırım orada da içki alımı çok sıkı saatlerle düzenlenir. oranın kültüründen ve geçmişinden gelen bir durum. bir ara ağır bir alkolizm sorunu yaşanmış galiba. şu an için öyle devam etmesi muhtemelen saçma. buna bakıp dünyanın gerisi böyle olmalı veya onu geçtim tr böyle olmalı demek de saçma...
  • isine gelince, isine gelenleri almak olarakta özetlenebilir.
hesabın var mı? giriş yap