• yurtdısında okumak sadece para gerektirir. yurtdısında kaliteli bir yerde okumak hem para hem de zeka gerektirir. (bkz: azim) (bkz: calıskanlık)
  • yurt dışında okumak para gerektirir mi açıkçası çok emin değilim ama para yoksa tüm hayat standartı beklentilerini sıfırlamayı, sefalet çekmeye hazır olmayı bir turk olarak ırkçılık ve önyargı ile savaşmaya hazır olmayı ve yeri geldiğinde kuru fasulyeyi bile özlemeyi gerektirir..
  • deli cesareti, gözünü karartıp gitmek vs.

    "para" ya da "tanıdık"tan bir tanesi. birinin olmadığı durumda diğeri ile olayı kurtarabilirsiniz.
  • yurtdisinda okumaya karar vermis kisi ya cok zekidir yada cahil cesareti ile buna karar vermistir. cunku yurtdisinda birakin ilk seneden sinifi gecmeyi, ders vermek bile oyle her babayigidin harci degildir. gercekten zeka, azim ve hirs ister.
    para konusu ise ulkeye gore degisir. zira fransa'daki bir ogrenci ulkenin verdigi burslarla, aylik yardimlarla kit kanaat tam ogrenci sartlarinda gecinebilir. gel gor ki amerika yada ingiltere icin bu durum sozkonusu degildir. zira orda ne devlet sana yardim eder nede universite ucretleri fransa'daki gibi ucuz degildir. hem ingiltere'deki universitelerin pound uzerinden ucret talep ettiklerini dusunursek turk ogrenci icin cok da cazip bir ulke degildir. bunlarin disinda sinav donemlerinde kesinlikle eve kapanip deli gibi ders calisilmalidir unutulmamalidir ki bir ingiliz yada bir fransiz o dersi gecmek icin 1 defa okuyorsa turk ogrencinin 2 defa okumasi gereklidir. cunku ingiliz ogrenci okudugu metni daha kolay hatirlar ancak turk ogrenci okudugu metinde cok onemli bir kelimeyi unutursa bu durum onun bir dersine mal olur. bu sekilde calismak da sabir ister, azim ister. kisacasi eger ogrenci motive degilse, ben bir okurum dersi gecerim triplerindeyse yurtdisinda okumayi dusunmesin bile.
  • gitmeden ortamlari bilmek, kimle nerede tanisilabilecegini ogrenmek gerekebilir.
  • paranin yaninda got de gerekir. turkiye'de bogazici'nde okuyacagima hollanda'nin en dandik! universitesinde okumayi tercih ederim. en azindan 2 dil ogrenirim ve turkiye'de bogazici mezunu ac kaliyorken ben aranan eleman olurum.
  • onlarin dilinde para.
    (bkz:money)
    (bkz:geld) gibi
  • genelde yurtdışında okumayanlar tarafından yorumlanan ve fikir beyan edilen, bu sebeple neyin gerektiği bilinmeyen.....
hesabın var mı? giriş yap