• türklerin varoslardan ibaret olduklarini sanmalarina sebebiyet vermektir.
  • türkiye'de de üç kuşak istanbullu değilse memleketinden utanmaktır.

    + nerelisin?
    - istanbul (yalova)
  • turklukle alakali hic bir sey bilmeyenlerin, kulturunden bi haber kultursuz okuzlerin sergiledigi bir davranistir.
    bu davranisi sergileyen turk kizlarini ve erkeklerini cokca gorursunuz. iste bu kizlar bir turkun sevgilisi olmaktansa bir ispanyolun, fransizin tek gecelik orospusu olmayi tercih etmektedir ki; bu tipler hayat boyu birilerinin fahisesi olacaklardir.
    erkekler mi; onlarin durum daha fena. kansizlik basa bela.
    (dip not; turk falan degilim ki milliyetcisi olayim tek alakam aha turkce harfleri kullanmadan turkce yazmaktir. velhasil her kulturun kendine has ozellikleri var olmasina var da; az bi kendiniz olun su konularda trollemeyin. )
  • daha ziyade erkeklerin yaşadığı durumdur zira türk erkeklerinin algısı türk kadınlarından çok daha kötüdür. avrupalı kadınların kibarlık yaparak söyledikleri ifade ile "türk erkekleri çok ısrarcı" tabiri her şeyi açıklar. o ısrarcı sıfatını çeksen nerelere gider. aslında bedenen tatmin olsak da ruhen aç bırakılmış bir güruhuz. üstelik kimse bir avuç apaçi imajımızı mahvediyor demesin türk erkeklerinin % 80-90'ı bu imajın müsebbibi ne yazık ki.
  • asıl o algıyı değiştirmek için güzel bir fırsat yakalamışken kullanamamaktır.
  • çinde bulunduğum dönemde gururla türk olduğumu söyleyerek karşı çıktığım kalıp.türk olduğumu söylediğimde-çin seddinin yapılış nedenini hatırlamalarından olsa gerek- çekik gözlerindeki hüznü görmek her zaman büyük keyif vermişti bana.
  • - merhaba ben isabelle, nerelisin ?
    + ehmm şey, rum kökenliyiz biz, büyükdedem de italyan.
    - hmmm, türk'e de çok benziyorsun aslında !
    + haha, yok canım, o kaba ırk ?! ben ?!
    - öyle deme harika sevişiyorlar. keşke türk olsan..
    + korkma, sönmeeeez bu şafaaaaaaaaaaaakkkkklardaaaaaaa yüzeeeeeennnn
  • fransız arkadaşına "dedenin antepte ne işi vardı" demeye daha çok utanan insanların yaşadığı durumdur...
  • bazı kısa süreli gezilerimde, o kısa süreyi başkalarının beni temsil eden 3 kuruş zekalı adamlar sayesinde kaptığı önyargıları yok etmekle zehir etmektense tercih ettiğim yöntem olabiliyor.
  • yersiz bir durumdur.utanılmayacak bir durumdur.
    ne zaman yurt dışına çıksam göğsümü kabartarak çatır çatır türk olduğumu söylüyorum zira türk'üm arkadaş...yok bilmem kimin dediği gibi boynumu eğecekmişimde yok bir fransız arkadaşı varmış dedesi savaşta antepte katledilmişte bilmem ne fransız arkadaşına bir soraydın deden antepte ne yapıyor diye.hem be ne ezileceğim onlar ezilsin karşımda...
    türk'üm diyorum gözleri büyüyor şerefsizlerin işte o zaman daha da keyifleniyorum :)
    (bkz: özünü bilmek)
hesabın var mı? giriş yap