• vergi vermeyen adama oy verme hakkı veren saçmalık.
  • yurtdışında yaşayan biri olarak kabullenebileceğim bir slogan. kabul hükümetin x veya y partisi tarafından kurulması beni türkiye'de yaşayanları etkilediği kadar doğrudan etkilemiyor. fakat madem oy kullanma hakkında kriterimizi vatandaşlık olmaktan çıkarıp o ülkede yaşamak olarak değiştiriyoruz, o zaman tutarlılık açısından mesela 2+ senedir türkiye'de yaşayan yabancı uyruklulara da oy hakkı vermek gerekir, hatırlatırım. haydi bakalım şimdi gelsin bahaneler.
  • her zaman söylediğim üzere. oy kullanmak yönetimde söz sahibi olmak demektir. peki neyin yönetiminde? ülke kaynaklarının. bu kaynaklar nereden geliyor vatandaş vergi veriyor. özetle parasını veren adamın söz hakkı olmadı gerekir. ülkeye minimum bir asgari ücretli kadar vergi veren adamın ve birinci derece yakınlarının oy kullanma ve yönetimde söz hakkı olması gerekir. bu yurt içinde de yurt dışında da farketmemelidir.

    yurt dışındayım askerlik derdi var diyen arkadaşlar için de, bence zorunlu askerlik kadar saçma birşey yok. zaten yukarıya yazdığım da ütopya. ancak bence adil olanı bu. parayı ben veriyorum. benim paramla gidip memlekete hiç bir katkısı olmayan adamı besliyorlar. oyu da bu katkısızlar menfaatlerine göre veriyorlar.

    edit: tamam la kendini devlet malı gören de oy versin. adam ben devlet malıyım oy verecem diyor. ne denebilir ki böyle bir mallığa...
  • kağıt üstünde vatandaş görünmek oy kullanma hakkı doğuruyorsa, benim de 14 senedir uğramadığım memleketimin belediye başkanlığında oy kullanma hakkım var, orda yaşasam da yaşamasam da nüfusa kayıtlı olduğum il orası ve yönetiminde söz sahibi olmak hakkım.
  • 30 sene turkiye'de yasadim, askerligimi yaptim, bu ulke icin calistim, vergimi verdim. ne oluyor ne bitiyor herseyini takip ediyorum, hergun gazetelerini okuyorum, cunku seviyorum. her turlu carpikligina ragmen umudum var. cunku ailem orada, arkadaslarim orada. evet yurtdisindayim, sartlar boyle gerektirdi, ama ulkenin iyi yanini da kotu yanini da senin kadar iyi bilirim.

    oy kullanacagim tabi, zoruna mi gitti? kafana green card dusse, haklarim yanmasin diye usenmez alti ayda bir ulkeye giris cikis yaparsin, gelmis oda sicakliginda mal gibi "yurtdisi oy cok sacma yeaa" diye entry giriyosun, oturup bir dakika dusunmuyorsun bu insanlar kimdir, nedir niye oy hakki var, neden orada diye.

    buyuk sacmalik tabi, milletin vergisini calan, cebinde yegeninin uzerine dokmek icin kezzap tasiyan, bankta yanyana oturuyorlar diye ciftleri taciz eden, dunya gorusu gotunun kiliyim dan ibaret teyzeler 15 senedir turkiye'de yasiyor diye oy versin, biz vermeyelim di mi? olllllllllllllllllllllllllllllllllllllldu yaraaaaaaam.
  • avrupa'da azinlik olarak yasayip, muslumanlarin da haklari savunulsun, daha cok emekli maasi alabilsin, sosyal haklari genis olsun vs. diye sosyal demokrat, sol, sosyalist partilere oy veren, turkiye soz konusu olunca vatan, millet, sakarya ayagi cekerek sag partilere oy atan vatandaslarin icinde bulundugu sacmaliktir.
    ordan benim de vatanim demek kolay, bize reva gordugunuz vatana bakin, bir de kendiniz icin istediginize.
    riyakârsiniz, riyakâr...
  • olmayan saçmalık:

    1- vatandaşı olduğun ülkenin gidişatı dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın kişiyi çeşitli nedenlerle ilgilendirebilir. mesela:

    *kişinin halen ülkede yaşayan akrabaları vardır, onların bekası başa hangi hükümetin gelebileceğine göre değişebilir.
    *kişi yurtdışında yaşasa da halen ülkede mal mülk veya iş sahibidir, bunların vergilendirilmesi, kiralanması vs gibi kanuni durumlar onu da ilgilendirir.
    *kişi belki de ülkeye dönmeyi planlamaktadır, hangi hükümetin başta olduğuna göre planları değişebilir.
    *seçilen hükümetin yaşadığı ülkenin hükümetine karşı tavrı hayatını zorlaştırabilir veya kolaylaştırabilir.

    2- oy kullanma temel bir vatandaşlık hakkıdır. temel vatandaşlık haklarının eşitliği demokrasinin temel direklendendir. siz bir vatandaşlık hakkının bir sebeple kısıtlanmasını isterseniz, başkası da başka sebepler ortaya koyabilir. o işin sonu yok.

    ayrıca, üstte bir arkadaş demiş ki ben kayıtlı olduğum memlektimden uzakta istanbul'da kullanamıyorum, yurtdışındaki niye kullanıyor. bu çok klasik bir hastalığımız, kendi hakkımızı talep etmek yerine başkasının hakkının kısıtlanmasını istemek. bence de böyle durumlarda postayla oy kullanmak bir opsiyon olmalı, çoğu gelişmiş ülkede öyle zaten. bu haklı talebi başkasının talebinin kısıtlanmasını istemek için kullanmak niye? aynı şekilde, avrupa'da sosyal demokrat türkiye'de sağcı olmanın saçmalığını insanlara anlatmak yerine oy kullanma haklarının gasp edilmesini talep etmek neden?

    bu ülke bir yere gelecekse herkes birbirinin vatandaşlık haklarını savunabildiği gün gelecek, başka türlü değil.
  • gurbetci, yasamadigi yerin yonetiminde soz sahibi olmasin..hmm ilginc...

    ama dikkat edin...gurbetciye sallayacagiz diye , muhabbet sonunda "ozerklik" savunuyor olmayin da,gg olmasin :)
  • türk vatandaşlarının çoğunluğunun yaşadığı yer olan almanya-hollanda-avusturya'da çifte vatandaşlık kavramı yoktur. yani ya ab pasaportu olup türk mavi kartı taşıyacak, ya da sınırsız oturum izni sahibi olup türk pasaportu olacak. dolayısıyla avrupa'da sosyal demokrasi, türkiye'ye akp 1!!!111!!! olayı sanılandan bu yüzden az.

    ayrıca toplamda 400 km yol gitmişim, oy vermişim, tutanakları doğrulatmışım, ama gerzekler hala "oy kullanıyorlar, hünk :(" diye ağlıyor. siktirin lan oradan! hatırlatsaydın kendini onlara, örgütlenseydin o zaman. akp ve hdp arı gibi çalıştı yurtdışında, çalışsaydın.

    adamlar yurtiçinde 23 milyon oy almış, hala akp'ye veriyolaaaa diye anırıyorlar. toplasak 2,5-3 milyon yurtdışı seçmeninin 1 milyondan biraz fazlası oy vermiştir. türkiye'de 55 milyon seçmen var, neyin tatavası bu?

    türk vatandaşlığına sahip olmak sonuna kadar hakkımdır. vatandaşı olduğum ülkeler için oy kullanma hakkım da sonuna kadar mevcut. sizin zırlamanız bi boka yaramaz, iki devlet de bana bu hakkı vermiş. gidin kendi işinize bakın, molozlar
  • acilen sonlandırılması gereken saçmalıktır!

    belediye başkanı seçimlerinde izmir ve istanbul'da oy kullanmak gibi bir şey bu amk!
    ne farkı var şundan?

    10-20 sene türkiye'ye gelmemiş bir kişi ne hakla burada yaşayanı yönetecek kişileri belirleme hakkı görüyor kendinde. dahası siz bunu nasıl savunuyorsunuz amk?

    bu işin bir sınırı olmalı. ne bileyim bir yılın en az 6 ayını falan türkiye'de geçirmeyenin oy hakkı olmasın gibi...
hesabın var mı? giriş yap