*

  • seni gidi hınzır ukteci seni. türkiyede çalışmak uktesinin ardından gelen bu uktemiz de doğduğumuz yerde çalışmadığımıza işaret etmektedir. bir nev'i yurtdışına açılmak.

    lise biter, üniversite kazanılamaz, babada para boldur haydi bakalım sen bi git 4 sene amerika'da florida üniversitesinde oku der, baba diyecek olursunuz hani florida uygun mu okumaya, git git der. baba bilir florida'da bir sürü üniversite olduğunu, inanmazsan (ara: florida)

    okul biter ama geri dönmek olmaz artık kişi alışır bir kere yurtdışına, ortama. girer iyi kötü bir işe. amerikadaysa insanlar genel bir aptallık trendi içinde olduklarında üstün performans gösterir belki de. diğer ülkelerdeseler de oralarda da çalışırlar, ne de olsa türktür bunlar, cin fikirleri* vardır, o kadar da diyorum bozmayın elin gavurunu abuk subuk düşüncelerle.

    tabi bir de türkiye'de okuyup bir fırsat bulanlar vardır. biz sadece geziyoruz edasıyla gidip e biraz da çalışalım bari diyenler vardır.

    velhasıl bir şekilde yurtdışında bir iş bulunmuştur, iyi hoş da neden oralar? yurtta iş mi yoktur? vardır elbet ama kişi açılmak ister, yurtdışı ister. çalışır para kazanır o diyarlarda, maaşını kiraya yatırır, kimi zamanda bu evler bizim türkiye'de küçük ev tarifi için kullandığımız "2 oda 1 salon"dan da küçüktür, "yarım oda bir banyomsu"da yaşarlar. türkçe konuşmak isterler kimi zaman, sağda solda türk ararlar, şanslılarsa bir koloni kurarlar, türkseverler derneği, canım vatanım grubu vs gibi. annelerin yaptıkları dolmalar özlenir, gözün önünden vatan toprakları geçer, ilkokul yıllarının masumluğu, sorumsuzluğu geçer... ama iş yurtdışındadır, ortam nezihtir, 2 dakika geç çıksan fazla mesai yazabilirsin, large bir işin vardır.

    velhasıl her durumda, her olayda olduğu gibi getirisi de vardır götürüsü de.
    yurtiçinde çalışanlar farklı mı, no no (bkz: türkiyede çalışmak)
  • (bkz: calisma izni)
  • bir sahisin dogdugu yerden veya kendini evinde hissettigi yerden uzak bir yerde calismasi, ki yakin tarihlere kadar yurtdisi olarak tanimlanan bu yer, baska bir koy yore el veya diyar olarak tanimlanabilinmistir ama genel olarak ulke sinirlari disini kasteder.
  • parası dolgun olduğundan 'evet mutlu olamalıyım' dediğin ama seni kendi ait olduğun yere gitme isteğiyle yanıp tutuşturan durum
  • kisinin cocuklugunu, gencligini gecirdigi, ilk arkadaslarini edindigi ülkeden baska bir ülkede calismasidir.

    bunun disinda; haftasonlarini yalniz gecirmesi, yilbasinda noele sükredip ülkesindeki ailesinin yanina kosmasi, özlemeyi is edinmesidir. kolay olmayandir.
  • üç yıl kadar yapıldığında t.c. vatandaşı er kişiye bedelli askerlik kapısını açar.

    edit: demin uyarıldım; bahsetmek istediğim şey dövizli askerlik.
  • henüz yapmamışken çok özenilen, yapıyorken bi süre sonra nefret edilebilen, döndükten sonra da özlenebilen bir durumdur.. kaşınan bi şekilde giderir meramını.. (tabi bu herkeste böyle olmayabilir)
  • noel zamaninda kusarcasina champagne truffle yemenize ve tum gunu shitfaced dolasmaniza sebep olan eylemdir.
  • (bkz: expat)
hesabın var mı? giriş yap