*

  • eskiden çok sık olmasa da artık avrupa olsun amerika olsun dünyanın birçok yerinde başınıza gelebilecek bir hadisedir.koca şehirde yapayalnızsanız ve üstelik de ortamın yabancılığı karşısında şaşkına dönmüş bir vaziyette yapmak istediğinizi yapamıyorsanız o dakika da karşınıza çıkacak turk bıyıklı da olsa, memlekette bunlardan çok da olsa illa ki bir rahatlama yaratır.
  • turklerin (veya politically correct olmak icin turkiyelilerin) cok oldugu yerlerde basta "a ne guzel turk dukkani varmis burda", ardindan "a burda da turk dukkani varmis" en son da "ulan bunlarin hepsi turk dukkani, cikarin beni burdan" dedirten durum.
  • bir turk arakadasa sinifta seslenilir, yandan bir kiz:

    kiz--are you turkish?
    kisi--ha?
    kiz--turk musunuz?
    kiz--evet..
    adlar degis tokus edilir..
    kiz--burda mi yasiyosun?
    kisi--evet
    kiz--ok see you..
    kisi--......
  • (bkz: berlin)
    (bkz: kreuzberg)
  • bana, teo ile köln'de yürürken bir anda duyduğumuz "abi benim acilen bi alman garı bulmam lazım" cümlesini hatırlatan kavramdır.
  • havaalanından çıkıp taksiye binersiniz.gideceğiniz yeri tarif ettikten sonra muhabbet where are you from
    şeklini alır.türk olduğunuzu beyan edersiniz.taksici "e ben de anlamıştım zaten ama emin değildim abi" diye
    renkli türkçe yanıt verir size.o andan itibaren yurtdışı diye bir kavram kalmaz ortada.
  • gecenin ucunde besinde* alkollu, rezil, hafif belden asagi, bir o kadar komik bir muhabbetin ardindan tam inilirken, pakistan asilli sanilan taksicinin, 'abi yolu bulabilicen mi' sorumuza 'turk yolunu bulur' diye cevap vermesi, bizim kizaran suratlarla, konusamadan olay yerini terketmemiz ile vuku bulan durum.
  • paris'de, bir antika pazarinda perran kutman'a rastlayinca istemsizce "merhaba, nasilsiniz?" cikiveriyor agizdan, o da sagolsun "iyiyim yavrucugum" diyor bir perihan abla nidasiyla.

    burada onemli olan benim paris'te bulunmus olmam degil -ki yurtdisinda cok fazla sehirde bulunmuslugum vardir-. meshur birine rastlamak da degil tabii ki..
    isin ozu; karsilasilan her kim olursa olsun, turk cikinca, bir samimiyet, bir yakinlik havasi sariveriyor etrafi... sarkilara dokmek gerekirse (bkz: i feel like i am home again)*
  • yurtdisinda yeterince kasarlandiktan sonra, karsidan geleni tipinden, kasindan gozunden, giyiminden tartarak konusmadan bile yapabileceginiz aktivite.
hesabın var mı? giriş yap