• zengin olmayabilir ama en azından daha insanca koşullarda yaşar.
    kimse oraya gidince zengin olabilirim diye düşünmüyor burada gördüğü yozluklardan bir nebze olsun uzaklaşmak için orada yaşamayı düşünüyor.
  • haklılık payı olan insandır.

    türkiye'de 3 kuruş maaşa patronun askıntılık olmasını çeken, kovulmakla tehdit edilen bir arkadaşım şuan londra'da arkadaşıyla beraber güzellik salonu işletiyor. güzellik salonu dediğime bakmayın, manikür, pedikür ve ağda yapıyorlar...

    paranın amına koydu hatun... zone 1'de rezidansta oturuyor. zone 3'de residans kiraları 10 yıl öncesinde 1300 sterlin'di mk...

    hatun tatile geliyor 1 ay kalıyor, 5 yıldızlı otelden aşağısında takılmıyor... burada ağız kokusu çekerken şimdi kazandığı parayla burada her yıl suadiye'den bir daire alır atar kenara...

    edit: kimine istisna gelmiş bu yazdıklarım.

    peki, devam edelim... başka bir arkadaşım dededen kalma fabrikayı kapamak zorunda kaldı. 50 yıldır ürettikleri ürün akp sayesinde çin'den indirimli gümrük vergisi ile ithal edilir olunca milyonlarca lira borcu kapatıp kesip attılar.

    kapatma sürecinde ispanyolca derslerini aldı, öğrendi. bastı gitti... yahudi olduğu için vatandaşlık hakkı da vardı. aldı vatandaşlığını. şimdi oralarda dj'lik yapıyor. burada fabrika sahibi iken kazandığından daha çok kazanıyor ve daha huzurlu.

    hemen bir de avustralya örneği verelim:
    yanımızda çalışan birisi. ailesi avustralya'ya göçmüş zamanında bu turizm sektöründe çalışmak için buraya gelmiş. iş olduğu zaman ayda 4-5 bin dolar kazanan insan. ama iş yok. neden yok? akp yüzünden yok. patlayan bombalar, her dakika seçim havası olması, avrupa ile ilişkilerin bozulması, istanbul'da limanın peşkeş çekilip kapatılması, ohal vs. derken bizim ekmek yediğimiz kaliteli turist gelmez oldu. çer çöp turistlerle bu maaşları ödeyemeyen benim gibiler ya battı ya da sıfırı tüketmemek için kapattı işyerlerini.

    bu arkadaş bastı gitti avustralya'ya minik bir kahve dükkanı devraldı. tabii orada kafana göre o işi yapamıyorsun. gitti eğitimini aldı, barista oldu. şimdi burada kazandığı 4-5 bin dolardan daha çok kazanıyor.

    başka ülkelerden özellikle amerika'dan daha çok örnek veririm de gerek yok diye düşünüyorum...
  • haklı insan. burada ömür boyu çalışsam alamayacağım arabayı taksitle alabiliyormuşum yahu, niye zengin olacağımı zannetmeyeyim?
  • en azından buradaki gibi sürünmeyeceğini bilen insandır
  • (bkz: maaşlı çalışarak zengin olacağını sanan insan)

    türkiye ile bir avrupa ülkesi arasındaki fark, alım gücünün biraz daha iyi olması, daha iyi özlük haklarına sahip olmak olabilir. ancak ne avrupa'da ne türkiye'de ekstrem pozisyonlar haricinde maaşlı çalışarak zengin olamazsın dostum. bırak bu işleri.

    edit: mesaj atanlar var. avrupa’dayım kolayca araba aldım diye. araba sahibi olmak zenginlik kriteri mi? başlığı bir oku bak. araba alacağını sanan demiyor. zengin olacağını sanan diyor.

    uk’de yaşıyorum. bir maaşımla 5 yaşında bir araba alabiliyorum. kendimi zengin saymıyorum.
  • burda zenginlerin sahip olabildiği şeylere ordaki orta sınıf insanların sahip olması nedeniyle mantıklı bi yaklaşım
  • burda zengin olmaktansa huzurlu bir ülkede fakir bir hayat sürmeyi tercih ederim. ilk fırsatta da siktir olup gideceğim.
  • türkiyede zenginlik kriteri o kadar düştü ki artık sevdiğin meyvelerden 2-3 çeşit alabilirsen zenginssen, haftada bir et yiyebiliyorsun çok zenginsin durumumuzdayız. bu ülkede artık ev, araba almayı hayal etmek bile zenginlik
  • her şeyi geçtim çok makul fiyatlara temel gıda ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

    medeniyetlerin beşiği, tarımın anavatanı anadolu coğrafyasında yaşayıp da; et, süt ve bakliyat ürünlerinden mahrum bir şekilde; neredeyse sentetik kimyasal reaksiyonlarla türetilmiş ürünlere mahrum olmayacaktır.

    belki de en azından gerçek peynir, et, tavuk filan yiyebilecektir.
  • zengin olamaz belki ama insanca yaşar. evini, arabasını alır, çocuklarının yüzüne bakabilen bir ebeveyn olur.
    eşinin giydiği elbise yüzünden "acaba ne derler" diye düşünmez, çocuklarını tarikat denen foseptik cukurlarina kaptırmaz.
    türkiye'de ise orada kazandığı para ile zengin olabilir...
hesabın var mı? giriş yap