*

  • çıktığı kabuğu beğenmemek özdeyişinin vücut bulmuş halidir.

    ekseriyetle itici bir üslupları vardır bunların. baba parasıyla gittikleri gavuristandan türkiye'ye bakınca sanki kendileri başka bir yere aitmiş hissiyle "acırlar" bizlere. neymiş oralar çok medeniymiş, çok zenginmiş, çok özgürmüş, çok şöylemiş çok böylemiş...

    bak genç... sana bir tavsiye: ayıla bayıla içinde bulunduğun yeni ve değişik kültüre/medeniyete/ülkeye bir de uzaktan bakmayı dene. türkiye'yi ve x ülkesini kıyaslarken doğru parametereleri kullan. yeni fanatiği olduğun topluluğun muhaliflerini de dinle -tıpkı senin gibi çıktığı yumurtayı beğenmeyenleri.

    gerçekten ikisine de eşit mesafade durarak karşılaştırma yap bakalım, yine aynı şekilde düşünecek misin?
  • ne söylese haklıdır. ben yurtdışına tv'den bakıyorum, dönüp türkiye'ye baktığımda yine de beğenemiyorum.
  • gezegendeki en şanslı türktür.
  • bir de bunların tuzu kuru olduğu için cayır cayır iktidarı eleştiren her söyleminde vatanı kurtaran versiyonu vardır ki evlere şenlik.
    lan yarrak orada dolares maaş alıyorsun vatandaşlığa oynuyorsun, herşeyden önce kendi götünü sağlama almışsın ondan sonra burada vatan millet sakarya.
    hadi canım hadi anladım ben seni.

    (bkz: bekara karı boşamak kolay)
  • "yine aynı şekilde düşünecek" türktür.

    yurtiçinde yaşayıp da türkiye'yi beğenmeyen türk'ten farkı, başka; bambaşka yaşamları görüp bir coşup bir kahrolması, bir coşup bir kahrolmasıdır.

    kısaca; bir eli yağda bir eli balda olmasından ziyade, muhtemelen kalbi kırıktır. hatta ve hatta, sakat haliyle maçı tribünden izleyen ve fark yiyen takımına bakakalan futbolcuyla epey benzeşir.
  • antalya'yı saymazsak bu türk benim.

    gerçi berberdeki muamele çok güzel türkiyede. lokantalarda da iyi bakıyorlar, allahı var. balkondan sepet sallandırmayı da tek geçerim. bunların dışında türkiyeye dair pek beğendiğim bir şey yok. hala sağ-sol, yukarı-aşağı kavgası yapan bir ülke. saysam burdan köye yol olur.
  • cok haklidir. bir de yurticinde yasayip begenmeyenler de var. onlar da hakli.

    begenene de neden begeniyorsun da diyemeyiz. kazanani olmayan bir kavram.
  • yurtdisina gore degisen durumdur.mozambik'te yurtdisidir abd'de .
  • yurtiçinde yaşayıp türkiye'yi beğenmeyen benim gibi türklerin yarın öbür gün yurtdışında yaşamaya başlarlarsa kendilerini içlerinde bulacakları kitledir. sırf yurtdışında yaşıyoruz diye süper mi diyelim. tamam hadi süper dedim ve artık türkiye süper, dağılabilirsiniz.
  • nerede yaşadığına bağlıdır bu durum. eğer türkiye'den yaşam ve insanlık şartları daha iyi olan bir ülkede(ki çok var) yaşıyorsa çok normaldir.

    bakın sayın türkiye'de yaşayan ve böyle düşünenler, esas probleminiz ne biliyor musunuz? siz bokun içinde yaşadığınızı, ne görüyor ne kabul edebiliyorsunuz. o yüzden de bunu anlayana kadar, o boktan yaşayış tarzınızda hiçbir şey değişmeyecek. öncelikle o boku görebilmeniz anlamanız lazım. ama o kadar çok" bir türk dünyaya bedeldir" gibi mottolarla beyninizi yıkamışlar ki, bokun bırak kendisini kokusunu bile hissetmiyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap