• tüm gelişmiş ülkelerde dikkatlerden kaçmayan bir görüntüdür,yürüyen merdiveni kullanan insanlar hemen merdivenin sağına geçerler ve yürüyen merdivenin gücündende yararlanarak hızla yada beklemeden yukarı çıkmak yada inmek isteyenler için merdivenin sol bölümünü boş bırakırlar.hatta moskova metrosunda bu öyle belirgindir ki iyi eğitilmiş bu insanlar yürüyen merdivenin sol yanını işgal etmemek için adeta sağ tarafın önünde kuyruk oluştururlar ve solu mutlaka boş bırakırlar.
    avrupalı bir dostumla ankarada yürüyen merdivenli bir mağazadan alışveriş yaparken yürüyen merdivene yığılan ve yol vermeyi aklının ucundan bile geçirmeyen insanları ne kadar yadırgadığını bana söylemeside hafif yollu yüzümü kızartmıştı.
    bizler teknoloji ile yeni yeni tanışıyoruz batıdan alıyoruz ama korna çalmayı marifet saydığımız gibi gelen teknolojilerin beraberinde onların kullanma klavuzlarını herhalde okumayı unutuyoruz.
    sonuç:
    1: korna aracımızın önüne hayvan çıkınca çalınır.yani kent içinde kornaya hiç basılmaz.
    2:yürüyen merdivene bindiğimizde hemen sağdaki yerimizi alırız ki acil işi olanlar hemen soldan geçiversinler.
  • bi de tabi acelesi olan / cool gorunmeye calisan insanlarin ters yone hareketli yuruyen merdivenlerden hizlica cikmasi ya da inmesi sendromu da bi cinstir tabi.

    ayrica cocuklarin bu modern tasima araclarinin yakininda tek baslarina birakilmamasi rica olunur, yoksa giysilerini kollarini, bacaklarini falan kaptirirlar mazallah

    "that kid, is back, on the escalator!" (bkz: mallrats)
  • ankara bu kültüre ne kadar yabancı olduğumuz hakkında verilebilecek iyi örneklerden biridir. bir keresinde yürüyen merdivende yukarıya çıkan insanlar elektrik kesilince tekrar aşağıya inip yandaki merdivenden yukarı çıkmışlardı.
  • bir hafta önce taksim metrosunun merdivenlerinde kendisine "yürümiceksen sagda dur" dien gencecik bir delikanliya, ayinin birinin "yürüyen merdivende yürünür mü laaan!" diye bagirip tekme tokat girismesine yol acan kültür.
  • ülkemizde,aşağı inen yürüyen merdivenlerden yukarıya çıkmaya çalışıp badozlama düşen dengesizleri görmek de pek mümkündür bu kültür çerçevesinde..* *
  • izmir metrosunda, 2 yıl önce bile tam anlamıyla yerleşmiş olduğu söylenebilecek olan sey.
  • bir üstteki basamakta eli yüzü düzgün ve mini etekli bir hatun varsa daha aşağılara inmek gerekir.
hesabın var mı? giriş yap