• dostum dünyanın her yerinde yürüyen merdivenin sol tarafı yürümek isteyenler ayrılır. harbi eşeklik baki kalmış
  • akıl noksanlığı olan bir insanın talebi olduğu için geçersizdir. yürüyen merdivenlerin sağ köşesinde durursun ki yürümek isteyen, acelesi olan insan sol taraftan geçip gidebilsin diye. sen tam merdivenin ortasına geçip dünya benim lan der gibi durursan arkadan gelen kişininde seni rahatsız etmesi çok normaldir. bunun cahillikle bir ilgisi olmadığı gibi bilgili olan bir insanın yaptığı ve yapacağı harekettir.
  • uyuşuk insan serzenişi. bu uyuşuklar sabah sabah insanı çıldırtırlar. hele geç kalıyoruz falan derseniz erken çıksaydınız diyenleri var ki duraklardan ırak.
  • işten çıkıp yorgun bir halde metroya geldiğimde kabus başlıyor. sağda durmam gerektiğini biliyorum. bazen o kadar yorgun oluyorum ki farkında olmadan sol tarafa adım atıyorum. sağ safım doluyor bu arada. sonrasında hayda sağda boş bir basamak bulana kadar merdiveni çıkmak zorunda kalıyorum. mecbur muyum karşiim o kadar basamak çıkmaya. madem keçi gibi tırmanacaksın o merdiveni yürüyen merdiven kullanma. ben de istediğim tarafta, yorgunluğumu atayım. beni niye rahatsız ediyorsun. anlık keyif dakikalarımı niye bölüyorsun. acelen varsa diğer merdiveni üçer beşer çık.

    belki daldım gittim. belki o esnada " evde yoğurt var mı acaba? varsa mantı yaparım. " diye düşünüyorum. niye kasıyorsun beni? niye bölüyorsun hayallerimi?

    yıllar sonra gelen edit: başıma bir iş gelmeyecekse geç kaldıkça yürüyen merdivende yürüyorum, hatta koşuyorum. saygılar.
  • hayatı 10 üzerinden 100 olmalıdır ki hiç acele ile bir işi yapmıyor galiba. açıkça sağ durur sol koşar, mal belki adamın acelesi var?
  • cahillikle alakası yoktur, özellikle metro gibi ulaşım yerlerinde olması gerekendir.
    londra metrosu
hesabın var mı? giriş yap