• 28 yazarla yapılan söyleşinin ve/veya eleştiri-tanıtım yazılarının yer aldığı 2001 tarihli zeynep aliye kitabı. verilen yanıtlar ve yazar seçimi, özellikle unutulup değeri bilinmemiş yazarları tanıtma-anımsatma açısından, harika. ancak zeynep aliye'nin zaman zaman yazar mizaçlarını burçlarla bağdaştırması ve kimi yazarlara 2. teklik şahıs ekiyle sorular sorması -üstelik yazarlar ısrarla 2. çokluk şahıs ile yanıt vermeyi tercih ederken- biraz garip geldi. umarım yazım hatası falandır da söyleşi sırasında gerçekten böyle bir üslup kullanılmamıştır.
  • " 'yüz yüze edebiyat' bir anlamda, "bizim yazarlarımız" mantığıyla hazırlanmış bir çalışmadır. attilâ ilhan'dan, sevgi soysal'dan ataol behramoğlu'na, şükran kurdakul'a, gürsel aytaç'a, orhan koloğlu'na, yaşamlarını türk kültür-sanat yaşamına adamış, büyük çoğunluğu türkiye'nin en zor, en sorunlu dönemlerinde çok şey pahasına yazma mücadelelerini sürdürmüş, "fedailer mangası" aydın edebiyatçılarımızın kitabıdır."

    her edebiyatçının rafında olması gereken kitaplardan biridir bence. çok güzel söyleşileri bir arada toparlamış birbirinden değerli yazar ve şairlerimizin kimliklerinden de ipuçları yakalamamızı sağlıyor.
hesabın var mı? giriş yap