• kilit tasi, parke gibi zemin kaplama malzemelerini döşemek için kullanılan bir yöntem. malzemenin altına şilte, kum gibi bir dolgu malzemesi kunularak üzerine birbirine geçmeli malzeme uygulanır. amaç mortimes'ın dediği gibi üzerine gelen yükleri hareketli bir şekilde absorbe etmektir.
    parke çalışabilen bir malzeme olduğundan bitişlerde (örneğin duvar kenarlarında) boşluk bırakmak gerekir bu boşluk süpürgelik gibi yardımcı elemanlarla kapatılır. olur size yüzer döşeme.
    ayrıca bakınız (bkz: sözlüğü yapı katoloğuna çevirme), (bkz: deconstriktivist smiley)
  • ses izolasyonu icin de yuzer doseme yapilir, okul, hastane gibi kamusal yapilarda bagimsiz bolumlerin seslerinin sert ve titresim aktaricisi bir eleman olan tabliye tarafından birbirine aktarılmasını engellemek için tabliye ustune şilte benzeri bir takım absorbent malzemeler serilir ve bitirme/ kaplama malzemesi bu ilişki kesme işi yapıldıktan sonra uygulanır. böylece bir sınıfta mandolin çalınırken, öbür ameliyathanede doğum yaptırılabilir.
  • siz gene internetten bakın birden çok farklı imalata verilen isimdir. 2001 deki tarifi bugün kullanılmıyor ilk yorumu hiç dikkate almanızı önermem.
  • ses yalıtımı için, döşemenin kaplama yüzeyini, beton veya ahşap olan taşıyıcı bölümünden bir ses tecridi tabakasıyla ayırarak yapılan döşeme.
hesabın var mı? giriş yap