• yüzük neden kartallarla götürülmedi? sorusuna cevap verdiği şu videoyu izledikten sonra alttaki ilk yorumu gördüm. dakikalardır gülüyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=u1yi-bdysju

    ilk önce videoyu izleyin.

    edit: 4:35
  • severek takip ettiğim youtube kanalı.

    yüzüklerin efendisine özlem duyan beni adeta masal dinleyen küçük bir çocuğa dönüştürmüştür. gri sakal murat sönmez abinin rehberliğinde orta dünyada bir gezinti gibi. anlatış biçimi, ses tonlaması, orta dünya'ya olan saygısı takdire şayan. murat abi yüzüklerin efendisi masallarını anlatırken, her şeyin gerçekten yaşanmış olaylar olduğuna inandırıyor insanı. kendisine buna inanır gibi anlatıyor.

    filme değil kitaba ve kitaplara sadık bir rehberden dinliyorsunuz olayları. bizzat tolkien'in anlattıklarını yani. sadece yüzüklerin efendisi değil, öncesi hakkında adeta o evrenin var oluşu hakkında bir çok güzel anlatımı var. her konuyu kısa bir videoda aceleci davranmadan işlemesi güzel ve anlaşılır.

    yetişkin bir insanım ama masal bekleyen bir çocuk gibi video koysa da izlesem diye bekliyorum rehberi.

    buyrun bu da kanalın linki.
  • murat sönmez tarafından kurulan bir orta dünya video ansiklopedi kanalı.
    sürekli kitaplardan alıntılar yapması; koyduğu resimler ve arka plan müziği gerçekten çok güzel ve uyumlu.
    emeğinize, yüreğinize sağlık.
  • murat sönmez tarafından hazırlanan ve orta dünya hayranlarına hitap eden harika bir yutup kanalı.

    anlatımlar oldukça özgün ve detaylı. büyük ihtimalle yabancı kaynakların doğrudan türkçeye çevrimi gibi bir durum da yok. murat bey gayet bilgi birikimini, kişisel okumalarını, detaylı araştırmalarını ortaya koymakta.

    tek eleştirim, duvardaki posterlerin ve kütüphanesinde yer alan objelerin (hepsi olmasa da bazıları) çoğu zaman kanalın konsepti dışındaki görsellerden oluşması. açıkçası izleyen açısından bu küçük ayrıntılar dikkat dağıtıcı olabiliyor. yani valar'ı, eru'yu dinlerken arkada star wars biblosu görmek pek iç açıcı değil.

    edit: sevgili ejderha buraları okuyor sanırım. artık arka planda god of war posterleri yada seri dune kitapları görmüyoruz.
  • lotr sevenler tarafından yeterince fark edilmeyen muhteşem youtube kanalı. abone sayısı henüz 60binlerde. anlatımı, tarzı falan çok güzel rehberimiz murat sönmez'in. izlerken şöyle diyorum ben şahsen;

    bu kanalın ingilizce alt yazısı olsa çok sevilirdi farklı ülkelerde. çok fazla izleyici çekebilir. bu biraz tavsiye niteliğinde.

    ikinci bir konu da bahsedilen içerikler daha bilindik olmalı bence. yani önce çok popüler olanları işlese daha sonra derinlere inse daha iyi olur. belki de zaten böyle yapıyordur emin değilim.

    bir de videolardaki kıyafet seçimi daha güzel olabilir, trençkotla otururken her an çayın dibini yudumlayıp "bana müsade" diyecekmiş gibi bir havası var rehberimizin.

    her şey bir kenara. her video attığında heycanlanıyorum. seviyoruz.
  • rehberimiz murat sönmez’in hazırladığı youtube kanalı. özellikle video konusuna odaklanarak anlatımı, çok fazla dallanıp budaklanmadan konuları işlemesiyle beğenimi kazanmıştır. kitapları okumaya fırsat ve zamanları bulunmayan ve yüzüklerin efendisi serisi dışında silmarillion evrenini merak edenler için bulunmaz nimettir adeta. sağolsun murat abi, yeni videolarını merakla bekliyoruz.
  • severek takip ettiğim ender youtube kanallarından. orta dünya dizisi ile birlikte kanalın yükselişe geçeceği kesin.
  • yaklaşık iki senedir orta dünya tanıtımı yapan takdir edilesi kanal. düzenli takip ettğim nadir kanallardan.

    bu kanalı keşfedene kadar kendimi yüzüklerin efendisi fanı olarak görürdüm. fakat ne kadar az şey bildiğimi fark etmiş oldum. üstad sayesinde sadece yüzüklerin efendisi değil orta dünya tarihi hakkında da bir sürü şey öğrenilebiliniyor. ilk başlarda nihat hatipoğlu edasıyla bu bunu yaptı, şu şunu dedi tarzı anlatımı “acaba kafadan mı atıyor” dedirtse de 5 dakika geçmeden murat sönmez'in kafadan atmayacak kalitede biri olduğu anlaşılıyor.

    yüzüklerin efendisi dizisinin haberini de aylar önce bu kanaldan öğrendiğimi belirtip, dizi başlayınca kanalı takip edenlerin sayısının en az 3 katına çıkacağını rahatlıkla söyleyebilirim. hisse satışı olsa saldırırdım hani.
  • rehber murat sönmez'in lotr serisini türkçeye çeviren çiğdem erkal ile söyleşi yapacağını öğrendiğim nadide kanal.

    çeviriye bak tarihe kazındı adeta; `hanidir hemşireme bakarsın, hanidir adımlarını izlersin.`

    imkanım olsa kaçırmazdım o atmosferi. ilgisi ve zamanı olanlar orayı şenlendirin derim.
  • orta dünya ile alakalı ne varsa hakkında bilgiler veren kanal. açıkçası güzel bir iş ben beğendim karakterler olaylar kronoloji çok geniş olduğu için bazen kim kimdi ne nerde ne zaman oldu diye insan karıştırabiliyor.
hesabın var mı? giriş yap