• server tanilli'nin altıncı cildini bir iki yıl önce tamamladığı ve adam yayınları'dan çıkan uzun bir tarihi araştırma serisi.
  • -beni ilgilendiren kısmı için- ilk cildinde [antik çağ] inanılmaz kavram abartıları veyahut, yoğurdun kaymağı gibi yüzeysel bilgilerin olduğu tarih serisi.

    server hoca'nın dili de inanılmaz devriktir, efendim. okurken bazen, ne dediğini anlamazsınız, zordur bazen anlamak onu, hem de nasıl ki, bir okusanız.. <<< örnek
  • ilk cildini okuduğum ve gerçekten üzüldüğüm kitap serisidir.

    bir tarih kitabı neden devrik cümlelerle dolu eğrik büğrük bir anlatımla yazılır?

    öyle bir devrik cümle kullanımı ki; kitap inandırıcılığını yitiriyor. halbuki tarih okuyucusu ilk olarak, okuduğu yazara inanmayı ve güvenmeyi ister. ama bu saçma şiirsel dil, kitabın inandırıcılığına bile engel oluyor. amaç neydi? bir tarihçi neden böyle bir yol seçer anlam veremedim.

    tarihsel açıdan çok bulanık dönemlere ait olmasına rağmen çok net ve kendinden emin, ama hiçbir kaynağa dayanmayan bilgiler var.

    güncel değil. örneğin tüm kitap henüz göbeklitepe'nin tarih sahnesinde olmayan zamanlara ait bilgiler üzerine kurulu. deniz halkları neredeyse yok. likya yok.

    aslında muhteşem bir kaynak olacak iken önce devrik cümle anlatımlarıyla sonra da kaynaksız sallamalarla yazık edilmiş bir seri. 2. kitaba başlar mıyım bilmiyorum. açıkçası aldığıma pişman oldum.
  • serinin ikamesi olarak kullanabileceğim başka seri önerileri varsa bir mesaj uzağınızdayım.
  • ismi ve kalabalık cilt sayısı nedeniyle alıp okuyayım dediğim, ancak yazarların devrik cümleler uyarısı nedeniyle vazgeçtiğim kitap serisidir. ilber hocanın kitapları yoruyor yeterince. halbuki dünya tarihini anlatan 5-6 ciltlik bir kitap serisi güzel olurdu.
  • 1. cilt ilkçağ: doğu, yunan,roma.

    ilgi alanım da olduğu için;
    bir kaç hafta evvel alıp
    bir solukta okurum dediğim fakat soluğumun yetmediği serinin birinci kitabı.
    okurken yorduğu doğru.
    özellikle de farklı zaman eklerini peşpeşe cümlelerde kullanınca göze çok hoş gelmiyor.
    devrik cümleler de insanı biraz boğuyor.
    ancak meraklıları için okunması gerekir mi ?
    vakit kaybı olmadı.
  • okumayı planladığım ancak cok eski olmasından dolayı güncelliğini koruyup korumadığını merak ettiğim eser. tabi bir de yazım diline yönelik negatif yorumlar da gözümü korkutmadı değil. buna benzer önerisi olan yazarlar aydinlatabilirse sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap