• bir rivayete gore, ayni monochrome tablodan birkaç tane yapip herbirini farkli farkli fiyatlara sattigi oluyormu$ bu ressamin. bir nevi "sanat pazariyla geçerim dalgami" hesabi...
  • yılllarca üzerimde taşıdığım ressam. daha da mavileştik halbuki simli diye dalga geçtiler memleketimde.
  • piero manzoni, bu zatla nedense pek ugrasmistir. manzoni'nin isleri klein'a cevap olarak okunur, hatta alenen oyle oldugu aciklanmistir su sozleriyle: "you want to exhibit gold; i will exhibit shit; you want to pump up the artistic ego with your monochromes and your immateriality; i will put the artist's breath in red balloons that i will burst."
  • fransa'da doğmuş, fransız çağdaş sanatının önemli temsilcilrindendir. eserler nice modern sanatlar müzesi'nde ve paris'teki george pompidou kültür merkezinde görülebilir.
  • (bkz: azur)
    (bkz: azure)
  • savas sonrasi futurustlerin fransadaki en onemli temsilcilerinden biri. tek renk konseptini resimlerinin yani sira bestelerinde de uygulamistir. monotone symphony adli tek bir notadan, ya da renkten olusan eserini sergilerinde kullanmistir.
  • katalogdan en guzel renkleri secmeyi basarmis "arrogant" boyaci. secmenin onemli oldugu zamanlarda * (dogru zaman), dunyanin renagrenk bir kosesinde* (dogru yer) kisacik bir omur surmus yaratici kimse. bu kadar da sadelestirilir mi be iv, sonra nasil anlatacagiz ne demek istedigini...

    ayrica (bkz: colour after klein)
  • le vide (boşluk) adlı sergisini, pencereleri maviye, içi beyaza boyanmış bomboş bir galeride yaptı. mavi boyayla kaplı çıplak bir kadın tuval üzerinde yuvarlandı. "uluslar arası klein mavisi" olarak renginin patentini aldı. şık giyimli zarif seyirciler önünde ve yirmi profesyonel müzisyence icra edilen "monoton senfoni" eşliğinde, antropometri'lerini sergiledi: çıplak modelleri, mavi boya ile tuval üzerine beden izlerini çıkardılar. fransız sanatçı yves klein, 1962'de paris'te öldü.
  • le saut dans le vide isimli, bosluk takintisinin en guzel ornegi olduguna inandigim bir fotografa sahip fransiz sanatci.

    http://web.tiscali.it/…sme/images/kleinsautvide.htm
  • cici mi cici, seker mi seker bir esi vardir. komsuculuk oynamayi pek sevmeyen fransizlarin aksine leziz bir komsudur, kek - pasta - borek yapip evine gidesiniz kahve icesiniz gelir. bir bakmissiniz sokakta festival duzenlenir, yves beyin eserlerini sokaga tasimis, korkusuzca ortalara birakmis. oyle masmavi bir bayandir.

    (bkz: rue campagne premiere)
    (bkz: komsu)
    (bkz: paristeyken bile parisi ozlemek)
hesabın var mı? giriş yap