• cümlelerin 'abi' kelimesi ile son bulması beni bi miktar rahatsız ediyor. :(
  • haksız değildir, orası kesin
  • ülkenin konusunda en iyi okullarından birinden dilbilimci (filolog) diplomam var. ve evet, kullandığınız dil çok vasat genç adam.

    şimdi git ve köşede bir yerde kendi cahilliğine ağla.
  • ''trigerlanmak'' ile sinir katsayınızı artırıyorum.
  • şu son akp olayından sonra, salonun ortasına gelip mıçsalar, 'ah ne şakacı çocuklar ya' der geçerim.
  • filhakika boş yapmışsınız. üstelik ad hominem safsatasına başvurarak. evet dil canlıdır ve sürekli devinim, değişim içerisindedir. zaman içinde kaybolan kelimeler veya hayatın içinde yeni varolan bir kavramı anlatan yeni kelimeler olacaktır pek tabii. ancak z kuşağı; dil, ağız, jargon lehçe, yazı dili vb. kelimelerin karşıladıkları anlamları birbirinden ayırt edemedikleri için “z kuşağı dili” diyerek düştükleri gülünç durumun farkında bile değildir. mamafih “dili(!)” ile övünen bu güruhun kavramları karşılayamayan, sınırlı sayıdaki kelime ile iletişim kurmaya çalışacak olması bir yana refik halid karay’ın satırlarındaki büyüyü asla anlayamayacak olması ayrıca acınasıdır.
  • her gün yeni bir kelime icat ediyorlar. kendi dillerini kendileri çözüyor sonra bir bakmışsın yeni dil üretiyorlar. ben anlamıyorum artık maruz kalmaktan beynim şişti yaş olarak da abartı büyük değilim basit kelime oyunu şakalarını falan yapan bir gruptan geldim. örnek verecek olursak:
    ağbiğ
    red flag
    ghosting
    love bombing
    müq
    shiplemek
    slay
    beta
    cringe
    stalk
    best
    bullylemek
    gasligting
    benchlemek
    manifest
    catfishing...

    bunun gibi birden çok tabiri genel anlam dışında dile soktular bizdeki güzel tabirleri bile göremiyorum artık. yakıştırmak yerine shipliyorum abi diyor, görmezden geliyor demiyor da gasligting diyor. bir de kısaltma küfürleri ve ağbiğ kelimesini noktalama işareti olarak görüyor. herkes değil ama sosyal medya kullanan çoğu genç bu boktan dili benimsedi. buna karşılık güzel konuşma kültürü bitiriliyor. hatta tersten zorbalığa varıyor neredeyse. zihinler anlamlı ve birikimi sözcüklerle genişler dil bir zeka ürünüdür. ama onlara güzel dili öğretmeye çalışırken umuyorum ki yıllar içinde bunlar daha normal olacak.
hesabın var mı? giriş yap