• örnek senaryo: birikmiş paranız yok, kirada oturuyorsunuz, aileniz yanınızda değil veya size maddi olarak yardım edemeyecek durumda. kurumsal köleliğe işten atılma pahasına baş kaldırır mısınız?
    bu senaryoda insanlar göt korkusu dediğimiz motivasyonla kuşak farketmeksizin zor şartlarda çalışmaya eyvallah diyebilir, onları suçlayamayız. skerim lan, sokakta yaşarım yine de boyun eğmem de diyebilir, onları da suçlayamayız, fakat siktiri çekmenin bedelini gerçekten ödemeye dirençli olup olmadıklarını zaman içinde analiz edebiliriz. malum, kafanız attı, kapıyı çarpıp çıktınız, hayalini kurduğunuz küçük kahve dükkanı da tutmadı, onun yerine siz başka bir şeyi tuttunuz. bu durumda jenerasyonlara göre dayanıklılık nedir? veya ortalama refah düzeyi bir önceki jenerasyona göre artmış ise bahsi geçen kuşak daha atarlı olma lüksüne sahip olduğu için mi asi görünümdedir?
    kısacası, bu değerlendirmeyi sağlıklı yapabilmek için denklemin içine maddi kaygı, kişilerin en kötü senaryoda en düşük hangi şartlarda yaşamaya tahammül edebileceği, bu tahammülü idealleri uğruna ne derece sürdürdükleri verileri de katılmalıdır. sonra bu veriler kuşaklar arası karşılaştırılmalıdır. z kuşağı hakkında iş hayatında ne kadar veri toplanmış? toplanan verilerin ne kadarı soru-cevap, ne kadarı uzun dönem gözleme dayanıyor? bir kuşağın bir konu ile ilgili değerlendirmeye alınabilmesi için minimum gözlem süresi nedir?
    edit: z kuşağı 1990-2000 arası doğumlular oluyormuş, düzelten arkadaşa teşekkür ederim.
  • o çark kimleri ezdi geçti z kim
  • robotlar bütün iş kollarına girdiği zaman z kuşağı işsiz kalacak ve çalışamayacak. soran olursa da kurumsal köleliği bitirdik diyecek.
  • bir z kuşağı olarak yazıyorum; 3.000 tl'ye, ne kadar zor durumda da olsak sıkıldığımız işi yapmayız ama en eğlendiğimiz ve sevdiğimiz işi ise bizi kandırarak bedavaya yaptırabilirsiniz. alışık olduğunuz dünya düzeni bize uygun değil, bazı hareketleriniz ve beklentileriniz şaçma ve anlamsız, ama bir z kuşağı var ki tamamen ufukları internet'le genişletmek yerine köreltmiş yobaz toplumun tüm yobazlıklarını almış ama modern toplumunda gereksiz bütün özelliklerinden faydalanan pasif agresif korkunç boş bi z kuşağıda var onların ki isyan değil onlarda isyan yapıcak ıq yok zaten.
  • yani elimizden geleni yapacağız tabii ama bakalım...
  • bu bahsettiğiniz z kuşağı,kurumsal köle olma şansını bile bulamıyor ve bulamayacak.
    meraklısı, "prekarya" olgusunu inceleyebilir.
  • tek yetenek ve zeka belirtgeci tablet açıp candy crush oynamak olan çocuklardan fazla bir beklenti bence.
  • z kusagi kurumsal köleligi birakmiyor arkadaslar; kurumlar insanlari birakiyor, o da z kusagina denk geliyor iste. mesela siz saniyor musunuz ki homeoffice uygulayan is yerleri sizi cok seviyor, sizin iyiliginiz icin ugrasiyor. nö nö nö... artik siz fanilere cok gerek kalmiyor, haftada 5 gün gelip yaptiginiz kaynak israfina da gerek kalmiyor. yani bu günler iyi günlerimiz, tadini cikarin.
  • hepsi kpss’ye çalışıyor amk ne bitirmesinden bahsediyorsunuz...
  • o işi geçiniz bu dünyada ben çalışmıyorum deme lüksü kimsenin yok..
    madem rahatlık istiyorlar eşşek gibi çalışacaklar.
hesabın var mı? giriş yap