• santa fe diyarlarından ukulele çalan çocuk. dinlerken ne dert kalıyor, ne tasa, ne hayal kırıklığı, ne pişmanlık, ne de sıkıntı. gulag orkestar albümü şimdiye kadarki en güzel yol arkadaşlarımdan biri. yollarda ben, yollarda beirut. daha ne olsun?
  • zaman zaman yann tiersen ile karşılaştırılan müzisyen. bir iki yerde tiersen-ish tonlara kaçtığını söylemişler. bunun başlıca sebebi sanırım ikisinin de multi-instrumental insanlar olması, bir sürü müzik aletine olan hakimiyetleri. doğal olarak her ikisi de o manada zengin müzik yapıyorlar; ondan öte bir yakınsama olduğunu düşünmüyorum. yalnız yann tiersen'in dünya müzik dağarcığında bazı melodileri, tonları, tınıları tapulamış bir insan olduğunu unutmamak lazım. ben kendisinin melodilerini 100 km öteden tanıyorum; ahanda tiersen diyebiliyorum. o sebeple de artık eline akordiyon, keman alanın biraz daha dikkatli olması gerekiyor post-tiersen alemde. bu bağlamda tiersen'den çok daha genç bir insan olan condon'un yapabileceği çok da bir şey yok. aman neyse ya, canlarım onlar benim, yapsınlar müziklerini, benzer benzemez hiç mühim değil. ben dinlerken aldığım keyfe bakarım (ıyy işin ırıspısı olmuş erkek gibi konuştum, kendimden soğudum bir an).
  • tam adı zachary francis condon'dır.
  • yaptigi isi sevdigim, kisiligine, kendine yarattigi evrene saygi duydugum insanlar oldu. benim dogdugum yillarda dogan insanlar tuttugum takimin ve yasadigim ulkenin en iyi oyuncusu oldular, wimbledon kazandilar, oscar kazandilar, sampiyonlar ligi kazandilar, dunyanin en iyi bir iki topcusundan biri oldular... onlarin basarilariyla ben artik hayatimin baska bir doneme girdigini iyiden iyiye hissettim ama hicbirini kiskanmadim, bu insan benimle yasit ve aldigi mesafeye bak ulan dedim, helal olsun dedim, yuh be dedim, vay be dedim, ama o kisinin yerinde olmanin nasil bir sey olacagini pek aklimdan gecirmedim. kiskanmadim, onun yerinde olmak istegini hissetmedim.

    ta ki bu arkadasla tanisana kadar.
  • adama kim olduğunu unutturan peter pan.

    sesiyle neverland semalarında uçarsınız. salak salak gülümsetir.
  • tam anlamıyla büyüleyici.
  • blogotheque videolarındaki o ev hallerini/neşesini/yaratıcılığını görüp buradan öte kendisini mıncırmak istediğim "ses dediğin böyle olur" insanı. bazı forumlarda gay olup olmadığı konusunda tartışmalar yapılmış. lakin kendisi grubun fotoğraflarını çeken kristianna smith adlı ablayla beraber*.
  • sesini hayvanlar gibi kıskandığım insan. lan o nasıl bir take away konserdir öyle? o nasıl güçlü sestir...
    hastasıyız kendisinin.
hesabın var mı? giriş yap