• zalak mahmut behic pekin latif demirci ile beraber yarattigi muhlis beyg den sonra(bence once) en supper karikatur tiplemesidir.kompleksli, lanet, ardniyetli, hasis muhteris, yeri geldiginde yalaka bir insandir.kose yazilarinda rauf tamer gibi mandaci, omurgasiz, harala gurele hedefe kilitlenen kalemsorleri hicveder behic pek, ki koseyazilarinda kullanilan kelimeler, tamlamalar icin bile tekrar tekrar okunabilir.
    sahane bir aile hayati ve sosyal cevresi vardir.
    karisi "aman beyim beyim ay ay" modeli obez bir insan olan nerimandir.oglu vahdet ise simarmaya bile firsat bulamayan, her firsatta babasi tarafindan ezilen, ve karakteri sifirlanan bir cocuktur.kizi muberra 89 yilinin sonuna dogru almanyadan gelip oykuye katilmis guzelce bir kizdir.ki zalak mahmut kizinin namusunun kirleneceginden, ve hatta tum zamanlarin en sahane yan karakteri zeki tarafindan kirletileceginden korkarak yasar.
    zeki zalak mahmut un sosyal cevresinde berdaim bulunup ona yilisarak zivanadan cikaran duzenbaz dolandirici sahsiyetsiz ama bir o kadar da seytan cekici bir insandir.daraloglan olarak baslayan ve timsah&daral a donusen seride oldugu gibi bu seri de de yan karakter ana karakter olmasi gereken in cogu zaman onune gecmekte, hikayeleri surukleyen unsur olmaktadir.
    bir gun vahdet in kavga ettigi bir cocugu dovdukten sonra intikam almaya gelen baba roluyle bir karede sivrilen eko ise zalak mahmut serisinin running gagidir.cogu 4 karelik oykude ekonun birden bire iki elinde iki kasap bicagi belirip "hacamat hacamat`o bagirsaklarina eline verip kalaniyla kokorec yapacagim mahmut" demesini beklerdik. zalak mahmut cogu zaman oykuye kacarak baslardi, cogu zaman bagirsaklari teslim ederdi.bizde bu igrenc adamin defalarca olup, aci cektigini gorur mest olurduk.
    bir de senelere gore sirasiyla bedrettin dalan/turgut ozal, suleyman demirel/tansu ciller e yalakalanip cok uzun sure nurettin sozen/ erdal inonu, murat karayalcin/mesut yilmaz a saldirdigi yazilarinin sonunda banka hesap nosu vardi"
    zurich bankasi 30026
    (sonra z.b. olarak degistirdi, sanirim para yollayanlar falan olmustu, ya da zurih bankasindan ihtar gelmisti.rauf tamer yazmadigi halde kendisine dolu bavul gelmisti)
    unutmamisim unutamamisim.hey ki hey.
  • ...daha sonra behiç pek, giderek çizgisini geliştirdi ve zalak mahmut'u kendisi çizmeye başladı. kendisi bu sıfırdan başlama hareketiyle bugün bile bana karikatüre başlama gazını verebilen insanlardandır...
  • zalak mahmut firt dergisinde cikardi.karısı neriman ve oglu vahdet ile zamanının en beklenen tiplerden idi.bir numarali dusmani eko idi.
  • eko (bkz: eko) isminde surekli hisssss,hissssss efektliyle elinde doner bicagiyla gezen bir dusmani vardi.
  • vahdet'le mahmut pazardadırlar,
    vahdet civciv görür, civciv almak ister,
    mahmut hayır, der, yanıtı kesin ve nettir,
    sonra baba önde oğlan arkada bi süre giderler,
    vahdet içini çeke çeke yürürken iki kare sonra ağlamaklı hali geçer,
    etrafa baka baka gezmeye başlar,
    mahmut bakar çocuk ağlamıyo, hemen eziyet eder:
    - vahdet, civcivler ?
    ve vahdet gene civciiiv istiyorum, diye ağlamaya başlar

    işte zalak mahmut böyle de biridir
  • entry'si girip atlanir; en güzel macerasini ben simdi buraya döserim diye heveslenilir. önceki entryler kontrol edilir kimse yazmis mi diye. bir, iki, üc, hasiktiiiiir, civciv hikayesini girmis biri. heves kacar, kic üstü oturulur, ancak yine de bir keyif kalir. ne güzeldir benim eksim diye gurur duyulur.
  • yüzyilin en sakin adami, hatta mesih oldugunu sandigim behiç pek'in o sükunetinin arkasinda biriktirdiklerinin bir nevi disavurumu oldugunu düsündüren karakter..
  • ner nör? nerman? misafirler gittimi ? radyoyu kapat !
    o kadar gülmüstükki yillarca cok sasirip afalldigimiza zihnimizi tamamen kaybettigimiz belli etmek icin bu tümceyi kullandik (halada kullaniriz)
  • neriman : mahmut sen belki hatırlarsın benim amcamın oğlu vardı muzaffer işte onun karısı var bi tane
    mahmut: eee
    n : işte o kadıncağızın kardeşi var ya bi tane zeynep, sen onu bilmezsin ama bu zeynebin dayısı var haluk hani bıyıklı olan
    m : ?? hmm
    n: işte o adamın amcasının kayınçosu var ya onun eski karısının abisi bize akşam oturmaya geleceklermiş.
    m : ?? yok neriman olmaz benim o adamla problemlerim var.
  • karikaturlerinin yaninda her hafta bir de kose yazisi cikan mizah kahramani. yazilarinda ozal'i kenan evreni over, en alta da banka hesap numarasini yazardi.
hesabın var mı? giriş yap