• zamanla ilgili üzerinde durulması gereken bir soru.

    (bkz: uzak geleceğin zaman çizelgesi)
    bu başlığı okumamla birlikte bu soruyu düşünmekle iştigal oldum. zaman sonsuz ise en küçük nükleonuna kadar bu evren, bu dünya tekrardan oluşmayacak mı ? bizler tekrardan bu platformda yazıp başlıklar açmayacak mıyız ? trilyonlar kere trilyonlarda bir olasılıkla dünyaya gelen bizler, yine aynı dna'lar ile tekrar oluşmayacak mıyız ? paris komünü tekerrür etmeyecek mi ? doğa yürüyüşü yaparken yerde ilginizi çeken acayip renkli taş, katırlar kere katırmilyar yıl sonra yine sizi o yolda bulmayacak mı ?

    bahsettiğim başlıkta geçen makaleyi okumanızı tavsiye ederim sevgili insan kardeşlerim. makalede akıl almaz miktarda yıl sonra bir noktada artık evrenin kendini rastgele tekrar etmesinden bahsediyor, bu husus ölüm kavramı kadar olmasa da bizi çıldırtabilir, bazı bünyeleri büyüleyebilir. eğer zaman sonsuz bir yolculuk ise tabiki .. makaleyi aşağıya bırakıyor ve bu heyüla ile sizleri baş başa bırakıyorum. keyifli okumalar.

    https://evrimagaci.org/…ene-gelecekte-ne-olacak-382
  • zaman boyutunu da gözlemci olmadan var olmayan bir boyut olarak düşünüyorum. burada gözlemci elbetteki insan ya da bilinci olan her hangi bir şey.
    bilinç ise anahtar sözcük. çünkü olabilecek her şeye anlam veren; varlığı ve yokluğu tasvir edip anlam yükleyen bu. bilince sahip olan kavramlara sahip oluyor.
    zaman, ölüm, varlık, tanrı ya da madde yani her şey bilinçli bir varlığın kendini anlamlandırma çabasından başka birşey değil.
  • konuyla ilgili bir kitap tavsiyesinde bulunabilirim. gayet basit bir dille anlatılmaya çalışılmış, o kadar basit ki ölümüne sozelci olan ben bile kuantum fiziğini anladım.

    tuğba sariunal - fil saati
hesabın var mı? giriş yap