• zara'nın creed aventus klonu parfümü. eğer creed aventus'u beğeniyorsanız fakat alacak durumunuz yoksa kesinlikle bunu denemelisiniz hem performans olarak hemde koku güzelliği olarak aventus'u pek aratmıyor.

    edit: rich leather diye bir parfümü daha var o da aventus'a benziyor fakat ben vibrant'ı daha çok benzettim.
  • dün aldığım parfümdür kendisi. bu parfumu bir kaç ay oncesi denemiştim ve o gündür hep aklimda gerçekten güzel bir kokusu var. genelde taklit ve ucuz kalite bir parfüm almak istemeyen birisiyimdir ama bu parfümde şeytan tüyü var sanirim ilk sıktığım günden beri aklimdaydı ve sonunda aldım.
  • yeni versiyonu, siyah kutu ve siyah kapaklı şeffaf şişe ile raflarda yerini almış.

    aventus'u, fiyatı sebebiyle çok fazla koklama imkanım olmadı. arkadaşlardaki küçük dekantlardan az miktar deneyebildim. ama koku hafızamdan yola çıkarak bu parfümün aventus'a benzerliğine 7/10 diyebilirim. edp formülasyonunda olmasına rağmen 3,5 saat civarları bir kalıcılık verdi. ilk 1 saat projeksiyonu iyi. almak isterseniz, zara mağazalarında 120 ml'si 99,95 tl. bu paraya, çakma da olsa aventus... karar sizin.
  • "aventussuz asla" diyen ama karşılayacak bütçesi olmayanlar için ideal ama benim gibi meraktan alacak olanlara tavsiye etmediğim parfüm. sanki şişesinin içine aventus'tan bir miktar boşaltmışlar da gerisini suyla doldurmuşlar gibi. bu yüzden, evet benziyor ama kalıcılık konusunda oldukça başarısız.

    creed aventus
  • 2016 vibrant leather -> 2017 night pour homme 4 -> 2018 rich leather -> 2018 vibrant leather

    sezon sezon aventus benzeri zara parfümleri bunlar. bu seneki vibrant leather'ın mililitresi dahi aynı. kalıcılık konusunda zaten 1700 liralık bir parfümle 100 liralık parfümü karşılaştırıp saçmalamayalım lütfen.

    öte yandan kalıcılığın azalması ve esansların sentetikleşmesi zara'ya özgü bir durum değil. 1700 liralık aventus'un da bazı batch'leri diğerlerinden çok daha geride performans sergiliyor. dünyada hayvansal kokuların kaynakları olan vahşi hayvanlar koruma altına alındıkça firmalar sentetik üretime geçmek zorunda kalıyor ve bu da doğrudan parfüm kalitesini etkiliyor.

    ek olarak başlık değişmeli, michael jackson şarkıcısı gibi bu ne böyle te allam...
  • kalıcılığı 10 dakika olan sıvı.

    mağazada bu nasıl bir creed aventus çakması imiş? bi bakalım diye sıkmıştık ve 10 dakika sonra yok olmuştu.
  • parfüm fiyatlarındaki korkunç artış sebebi ile mecbur kalıp aldığım zara ürünü.

    açıkcası kalıcılık konusunda beklentiyi karşılamıyor. bunun sebebi 119,95 tl olması olabilir.*

    teninize ve kıyafetlerinize toplamda 8-10 puf sıkarsanız 4-5 saat çalışıyor. daha sonraki süreçte ise sadece yakın temas ettiğiniz kişiler parfümünün markası ne diye soruyorlar. genel olarak beğenilen ve az bilinen bir parfüm.

    creed aventus benzerliği konusuna ise hiç girmiyorum.
  • başlığı okudum da bazıları parfüm profesörü olmuş sanırım :p
  • kalıcılığı vasat, creed aventusbenzerliği oldukça fazla parfüm. aradaki fiyat farkını düşündüğünüzde vasatlık oldukça kabul edilebilir oluyor.
  • parfüm bağımlısı biri olarak şunu söyleyebilirim ki fiyatını kesinlikle hak etmiyor.

    güya creed aventus klonu! d&p'de c18 ile aynı kokuyor ama varla yok arasında. koktuğunu anlamak için burun kıllarınızı parfümü sıktığınız yere değdirmeniz lazım.

    youtube'da övgü aldığını görünce gidip özellikle ilgilendim ama maalesef bugün itibariyle 130 tl olan fiyatı buna vermek bence hiç makul değil.

    aynı övgüyü zara 9.0 için gördüğümde de aldanmıştım. anladım ki zara klonları köpükten ibaret.

    yalnız zara night homme 3 vardı mesela denediklerim arasında. koku biraz fazla baharat ve şeker karışımlıydı. okuduğuma göre armani code prufomo klonuymuş. bak mesela o bayaa bir uzun kaldı tenimde ve giysimde. yanlış hatırlamıyorsam 90 lira civarındaydı. o parayı o parfüm hak eder ama vibrant leather için verilen paraya yazık derim.
hesabın var mı? giriş yap