• bir badimin* entry’leri arasında gördüğüm son derece orijinal ve bir o kadar isabetli ifade.

    popüler kültür içinde kendine yer edinebilen marjinal görünümlü ama sisteme mükemmel bir şekilde entegre olmuş, sıradışı imajlarını geçim kapısı yapmış kişilerin olayıdır zararsız marjinallik.

    türkiye’deki ilk temsilcilerinden biri okan bayülgen‘dir mesela. sistemle çok sorunu varmış gibi takılan, arada sırada coşunca kendine ayrılan iktidar alanında birkaç ufak tirat atıp sonra hemen ve mutlaka sakinleşen, muktediri tedirgin edecek en ufak bir olayı olmayan, geçmişte televizyon ve basılı medyaya, bugünlerde de internete bilerek ve isteyerek hapsolmuş, “marjinalliğini” reel hayata yansıtmaktan zinhar kaçınan, düdüklü tencerenin düdüğü gibi bir tür toplumsal stres azaltıcı düdük görevi gören şahsiyetsizlere zararsız marjinal diyebiliriz. netekim demiş de bulunduk bir an evvel.
  • enclave'ler var hayatta. buralara girebilmek için de belli kıyafetler gerekiyor. partiye girmek demek, eğlenmek, takılacak birilerini bulmak, egoyu tatmin etmek ve daha bir sürü şey demek. o kıyafet bir süre sonra üstüne yapışıp kişiliğe dönüşüyor. yeri gelince bundan sıyrılabilenler de oluyor gerçi, saygı duyuyorum. bu kıyafetlerden birisidir.
  • (bkz: nejat işler)
hesabın var mı? giriş yap