• bir text adventure oyunu. güzele benziyor. aydan gelen kayıp bir sinyalin kaynağını incelemek üzere giden bir ekibi yönetiyoruz.
  • bilimkurgu seven herkesin oynaması gereken bir oyun. epey sarıyor insanı. kesinlikle kulaklıkla oynayın.

    https://play.google.com/…/details?id=com.ysi.zarya1
  • filmi çekilse sinemada izlerim. kitabı yazılsa hemen alırım. öyle sürükleyici, öyle güzel kurgulanmış bir oyun. zarya-2'yi merakla bekliyoruz efem.
  • az önce indirdiğim oyun. yaklaşık 15 dakika içinde bütün ekibi öldürmemle bir başarısızlık rekoru kırdım sanırım.... hayatımda ilk defa bu tarz bir oyun oynuyorum, oldukça sardı. şimdi farklı tercihlerle devam edeceğim.
  • oyunu bir kaç ay önce bitirdim ve sürekli play store'a bakıyorum zarya 2 çıktı mı diye. adamlar çok güzel oyun yapmışlar. gece geç saatlerde oynamıştım ve çok gerilim dolu bölümler vardı. finali ilk seferde tutturamasamda alternatif sonları görmekte gayet keyifliydi.
  • keşke (bkz: quantic dream) tarafından çıkarılsaydı dediğim hikaye. bir (bkz: detroit become human), bir (bkz: heavy rain) tadında oyun daha oynardık.

    hikayesi ve karakterleri çok hoş yazılmış, oynanışı da bir o kadar kolay oyun. aşağıda hikayenin önemli sonlarından birini açıklayan ve karakterlerin derinliği gösteren, oyunun yazarlarından birisinin yorumunu bırakıyorum:

    --- spoiler ---

    "ing: sarge was bribed by a competing company that wanted access to the information on the station's hard drives. his plan was to fake his own death, sneak into the station, steal the hard drives, and fly back to earth alone. this plan requires bones' cooperation for faking sarge's death convincingly. so the company threatened to harm bones' family if he would not help sarge.

    tr: sarge, istasyonun sabit disklerindeki bilgilere erişmek isteyen rakip bir şirket tarafından rüşvet almıştı. planı, kendini öldü göstermek, istasyona gizlice girmek, sabit diskleri çalmak ve tek başına dünya'ya uçmaktı. bu plan, ayrıca bones'un sarge'nin ölümünü ikna edici bir şekilde göstermek için işbirliği yapmasını gerektiriyordu. bu yüzden şirket, sarge'ye yardım etmezse bones'a ailesine zarar vermekle tehdit etti."

    bu şekilde, kapsüle giderken aracın nasıl tek başına kalktığını, chase'nin bones'i neden vurduğunu, bones'in garip tavrının da sebepleri açıklanmış oluyor.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap