• edit: şahısların abd'nin adana konsolosluğu çalışanları olduğu iddia ediliyor. sözde cadılar bayramı kutlamasını yaptıkları sırada bu aşağılamayı gerçekleştiriyorlar. tık

    edit 2: bu gençlerin türevlerini, alttaki bazı entry'lerde görüyoruz. bu gençler aşağılama maksatlı story üzerinden ego kasarlar, siz de burada entry üzerinden.

    edit 3: bu eylemin adliye'lik bir tarafı var mı yok mu ben bilmem. bu tespit, tweet'i atan kişinin tespiti. ben sadece, yayınladığı video ile; ve videodaki mevcut olumsuz algı ile ilgileniyorum.

    edit 4: bu gençler kendi aralarında istediklerini yiyip tüketebilirler. isterlerse suya fatiha okuyup bu okunmuş suyla domuz eti tüketip "bu yemeğimiz şeytanın şerefine olsun" bile diyebilirler. bunda bir problem yok. problem; bu anları sosyal medyada paylaşmak istemek, daha doğrusu; bu paylaşım için özel oyunculuk yapmak, islamik bir olguyu gayr-ı islamik bir öğeyle birleştirdikleri tiyatral bir hava oluşturup "bakın işte bu bu olgunun enterese olduğu islamiyet'i böyle bir kara mizah ile alaya alıyoruz" dermişçesine bu videoyu topluma karşı paylaşmak, böylece toplum içerisinde inancın aşağılanması üzerinden gırgır malzemesi çıkartmak istemektir.

    edit 5: konudan ayrı olarak ekşici tayfa için bir kaç kelam etmek istiyorum. atatürk'e benzeyen, atatürk'ün benzer kıyafeti ile halkı selamlayan adam misal, siyasi konuşmalara girse ve yaptığı bu konuşma içerisinde atatürkçülük mantığına aykırı kelamlar sarf etse ve bu konuşması haber kanallarında yayınlandığında, bu adamı yerin dibine sokarsınız. ama bu gençlerin; inanca dair aykırılıklar, aşağılama bulunan bu tiyatral eylemi, kendilerinin aracılığıyla medya kanallarında yayınlandığında "ne var ki bunda, eğleniyor işte gençler" minvalinde konuşursunuz. komiksiniz. ama traji-komik..

    asıl entry: paylaştıkları saçma video üzerinden kendi düşük iq'larınca islami düşünceyi alaya alan gençlerdir. bunların yaptıkları mizah olmaktan çıkıp, toplumun ayrışmasına hizmet etmekten başka bir işlevi yoktur.

    kimisi, çevrede gırla olup biten maddi-manevi olumsuzluklar yokmuşcasına şatafat-özenti dolu videolarını böbürlenerek paylaşır. kimisi ise toplumun manevi değerlerini aşağılayacak videolar paylaşır. sosyal medya üzerinden ego kasmak isteyen manevi his yoksunu tipler.. azalarak değil, toptan bitmeniz ümidiyle...

    video
  • ne alakaysa savcılar göreve denmiş.
    bu işlere allah bakmıyor muydu?
    demek ki allahtan dilemenin bir işe yaramadığını onlar da çözmüş.
  • ee nötürlemiş işte.
  • harbi çok komik. süper bir video. insanların inanmasıyla/inanmamasıyla alay etmek moda oldu herhâlde. din işlerini bir bırakamadık dilimizden.
  • domuz yiyen hristiyanlara karşı zemzem tüketmek suretiyle hristiyan inancını alaya alan gençler. engizisyon göreve.
  • soruşturma açılacak bir şey yok ama saygısızlık. birileri atatürk e dil uzatır, birileri böyle aptalca şeyler yapar. bunun sonu yok. hassasiyetleri kaşımakla nasıl eğleniliyor anlamak mümkün değil.
  • çok net saygısızlıktır.
  • gelde sövme akşam akşam...
hesabın var mı? giriş yap