• çoğumuzun ilk duyduğu anda karşı çıkacağı şey.

    "saygı, insanın kişiliği, düşünceleri diğer insanlara yaklaşımıyla kazanılır." bla bla falan filan. eminim öyledir.
    bir diğer husus da zengin akrabaların genellikle kendi aralarında daha sıkı fıkı olmasıdır. fakir akrabanın evinde misafir çocuklar bile mızmızlanır" "hadi gidelim, nezaman gidiyoruz?" diye vızıldayarak ev sahibini üzerler. büyükler biraz daha kalmak isteseler de zengin akrabaların yanındaki kadar rahat davranmazlar.
  • hepsinden eşit derecede nefret ettiğim için benim için geçerli olmayan önerme.
    zengini daha gıcık övünecek daha çok şeyi olur. gerçi onların her zaman kendilerini övecek çok şeyi var da..
  • zengin diyemem ama okumuş, etmiş akrabalar bizim ailede hep daha çok itibar göregelmiştir.
  • kesinlikle, sonuna kadar doğru olan kanı
  • bunu herşeye uyarlayabiliriz insani erdem kaybeden taraftır maddesel üstünlük yoksa...
  • "zengine zenginliğinden dolayı tevazu gösterenin, dininin üçte ikisi gider."
  • dosdoğru bir önermedir. bayramda bir araya gelirler fakirin bebesi köşede arabasıyla oynarken, zengininki kucaktan kucağa gezer.
  • ülkemiz için doğru önermedir. buradaki mantık, zengin insanın kafasının çalışması ve diğerlerinden toplum nezninde bir adım önde olmasıdır.

    gel gelelim ülkemizde parayı vurmuş ama tek bir arpa yolu alamamış denyolar vardır. işte bu adamlara saygı gösterenler tabiri caiz ise boş beleş adamlardır. aynı insanlar, daha kültürlü ve bilgili olan akrabalarına sırf parası yok diye az saygı gösterirler. zaten kendilerinin seviyesi ile alakalı güzel bir örnektir.

    velhasıl kelam saygı göstermenin koşulu para değil, insanın kalitesidir. ülkemiz sığ insanlardan oluştuğu için kalitenin göstergesi paradır.
  • kendi ailemi gözönüne aldığımda pek de geçerli olmayan durum. genellikle zenginleşen aileler bununla paralel olarak aynı zamanda görgüsüzleştiği için toplumda pek kabul görmez, dışlanırlar. aldıkları yazlık, hobi evi vs. lere kimse gitmek istemez çünkü muhabbetleri bayıktır. çağırdıkları düğüne, doğumgününe vs olabildiğince bahane bulunmaya, gidilse de 1/2 saat oturulup kalkmaya gayret edilir. zenginliklerinin battığından değil, muhabbetlerinin ve kendilerinin beş para etmemesinden kaynaklanır. özellikle kendilerini ve çocuklarını vs övmeye başladıkları zaman bayılmak üzere olduğunuzu hissedersiniz. koltuk böyle batar size resmen. internette dikkat edin yorumları az, beğenileri buna nazaran çoktur bu insanların. herkes beğeneyim de kıskandı sanmasın diye beğenir zoraki ama iki çift güzel söz söylemeye değer görmez. bu yüzden yalnızlaşırlar. ve paylaşamadıkları için daha da görgüsüzleşirler ama yalnızlıklarını kendileri seçmiş gibi davranırlar. çünkü paraları vardır ve kendileri istemedikçe hayatlarından kimse çıkmaz. yani işin özü, zengin akrabalarım saygı gördüğü falan yok. nerde ne diyeceğini, ne giyeceğini, nerede ne zaman kiminle olacağını bilmeyen insanlar saygı görmez. isterse peri padişahının kızı/oğlu olsun. bilgi ve bilgelik en büyük saygıyı kazandırır. her zaman...
hesabın var mı? giriş yap